یکی از زیباترین جلوههای نوروز، سفره هفت سین است. سفره هفت سین یک مراسم فاخر است که اجزای آن همگی ریشه گیاهی دارند و هر کدام نمایانگر و سمبل نیکیهایی است که افراد در سال پیش رو برای یکدیگر آرزو می کنند. اکثر مواد غذایی مورد استفاده در این سفره، سرشار از مواد معدنی و ویتامینهایی است که ضمن تقویت سیستم دفاعی بدن، جسم انسان را در بلند مدت در مقابل خطرات ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن مانند سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی محافظت میکند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره خواص خوراکیهای سفره هفت سین صحبت خواهیم کرد.
خواص خوراکیهای سفره هفت سین
سیب سفره هفت سین؛ مظهر سلامت
این میوه محبوب به واسطه نوع ترکیبات تشکیل دهنده آن نظیر ریبوفلاوین، ویتامینهای C ، A و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و پتاسیم اثر مثبتی بر روی طراوت پوست و رفع ناراحتیهای شایعی مثل خشکی پوست، ترک خوردگی و رنگ پریدگی دارد.
سیر سفره هفت سین؛ پزشک طبیعی
سیر سرشار از ریزمغذیهای مهم برای حفظ تندرستی نظیر آهن، کلسیم، منیزیم، اسیدفولیک و ویتامین C است. همچنین مقادیری از روی و ویتامین های گروه B نیز در ترکیب آن یافت میشود.
برای سیر، اثر ضد عفونی کننده، اشتها آور، پایین آورنده فشارخون، چربی و کلسترول بد و همچنین معالجه اسهال، سردرد و سرگیجه ذکر شده است.
سمنو، غذای ضد پیری
سمنو ارزش غذایی بسیاری دارد، جوانه گندم که عنصر اصلی تشکیل دهنده آن است حاوی ویتامینهای A و E و B11 و B3 و B5 و B8 و B12 است. علاوه بر آن سمنو، فسفر، روی، سلنیوم، آهن و مس دارد که برای بدن لازم است.
در گندمی که جوانه میزند، علاوه بر این که تمام این مواد به طور کامل حفظ میشود. اسیدهای نوکلئیک RNA و DNA که به فراوانی در جوانه گندم وجود دارند در جلوگیری از پیری سلولها بسیار موثرند. سلنیوم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان موثر است.
سماق سفره هفت سین ؛ ضد گلو درد
سماق قابض و پاک کننده معده است و از انواع اسهال حاد و مزمن و خونریزی معده جلوگیری میکند. میوه تازه و نرسیده سماق سمی است، اما رسیده میوه و خشک شده آن سمی نیست وغرغره جوشانده سماق در درمان ورم گلو و برای محکم شدن لثهها توصیه میشود.
سنجد، مقوی برای معده و بدن
میوه سنجد حاوی ۲ نوع قند و هفت نوع چربی اشباع شده و نشده است که در طب سنتی به عنوان قابض و در درمان بیماریهای دندان، لثه، اسهال و زخم معده کاربرد دارد. میوه سنجد سرشار از ویتامینهای A و B و حاوی کمی ویتامین K است.
سرکه
سرکه، عضو دیگری از هفت سین نوروز، حاصل بخشی از فرآیند تخمیر انگور و سرشار از اسید سیتریک است که مصرف آن موجب افزایش جذب کلسیم و سهولت هضم غذا میشود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص سیر پخته؛ از سلامت قلب تا پیشگیری از سرطان را بخوانید.
مبین فاضلی فرد
۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۶ ب٫ظ
خیلی خوب وارزشمند
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۴:۱۶ ب٫ظ
سامیار رضایی
۲۹ اسفند ۱۴۰۱ در ۹:۱۴ ب٫ظ
عالی
ناشناس
۳۰ اسفند ۱۳۹۹ در ۵:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۱۱ ب٫ظ