ویتامین B6 یکی دیگر از ویتامینهای بسیار مهم و ضروری گروه B است. این ویتامین در آب حل میشود و بعد از هضم غذا تقریبا در طول ۸ ساعت از بدن خارج میگردد و مانند بقیه ویتامینهای این گروه در بدن ذخیره نمیشود؛ به همین دلیل توصیه متخصصان تغذیه استفاده روزانه آن به صورت غذا و در صورت عدم دریافت کافی، استفاده از مکملهای غذایی است. در این بخش از مجله دلتا، خواص ویتامین B6 ، نقش آن در سلامتی , منابع تامین کننده این ویتامین گردآوری شده است.
خواص ویتامین B6 چیست؟
- کمک به پیشگیری و درمان کم خونی؛ این ویتامین برای تولید و تکثیر سلولهای قرمز (هموگلوبین) و پادتنها در بدن ضروری است. همچنین دریافت مقادیر کافی این ویتامین به کاهش علائم پیش از قاعدگی (سندروم قاعدگی دردناک) در دختران جوان و زنان کمک شایانی میکند.
- مصرف این ویتامین در کاهش استفراغ صبحگاهی (ویار بارداری) در زنان حامله بسیار موثر است.
- ویتامین B6 برای حفظ سلامت پوست بسیار مفید است و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
- ویتامین B6، درد ناشی از انقباض عضلات در شب، گرفتگی و درد عضله پا و بی حسی دستها را کاهش میدهد.
- کمک به جذب بهتر چربی و پروتئین از خواص ویتامین B6 است.
- بر اساس نتایج تحقیقات، دریافت مقادیر کافی ویتامین B6، به همراه سایر ویتامینها به ویژه فولات در پیشگیری از اختلالات چشم و از دست دادن بینایی مؤثر است.
- مصرف مقادیر کافی ویتامین B6، از ناراحتیهای اعصاب پیشگیری میکند. به طورکلی تمام ویتامینهای گروه B، در بهبود حالت روحی فرد، پیشگیری از اضطراب، افسردگی، زود عصبی شدن و سایر بیماریهای مرتبط با آن مؤثر هستند. همچنین این ویتامین برای رفع مشکلات خواب مفید است.
- یکی از خواص ویتامین B6 به همراه برخی مواد معدنی مانند منیزیم، پیشگیری و کمک به درمان سنگ کلیه است. از این رو مصرف آن به افراد مبتلا به بیماریهایی که احتمال بروز سنگ کلیه را در آنها افزایش میدهد، توصیه میشود.
بهترین منابع ویتامینB6
گندم کامل، سبوس گندم، جوانه گندم، جگر، قلوه، سویا، طالبی، کلم، شیره انگور، تخم مرغ و گوشت گاو از مهمترین منابع تامین ویتامین B6 هستند. لبنیات کمتر ویتامین B6 دارند. همچنین لازم به ذکر است که این ویتامین، در مجاورت ویتامین B12 بهتر و موثرتر جذب بدن میشود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص ویتامین C و علائم کمبود آن را در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۲:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۷ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ اسفند ۱۳۹۹ در ۷:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۲:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۲:۲۷ ب٫ظ
این مطالب خیلی خوب وآموزنده است
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۲:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۵ ب٫ظ
ممنون ازاطلاعات مفیدی که برای هرفردی لازم است.
ناشناس
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۵۵ ق٫ظ