ظروف و کیسههای پلاستیکی خطرناک هستند. این جمله را بارها شنیدهایم، اما همچنان از این ظروف و کیسهها استفاده میکنیم، بدون اینکه به مشکلاتی که ممکن است برایمان پیش بیاید، توجه کنیم. تبلیغات زیادی برای حذف پلاستیک از زندگی روزمره انجام میشود، اما به نظر میرسد چندان موثر نبوده است. در ایران هم مردم به این ظروف عادت کردهاند. شاید قبلاً استفاده از آنها محدود به نذریها بود اما امروز پایشان به میهمانیهای خانوادگی هم باز شده است. امروزه پذیرایی در ظروف یکبار مصرف انجام میشود که زحمت شستن و تمیز کردن صاحبخانه کم شود. برای کسب اطلاع بیشتر در این نوشتار از مجله دلتا با مضرات ظروف پلاستیکی با ما همراه باشید.
چیزی که استفاده از ظروف پلاستیکی را خطرناک میکند، ماده «بیسفنول آ» است. این ماده با مصرف مواد غذایی در ظروف پلاستیکی وارد بدن میشود و البته در بدن باقی میماند. این ماده جزء ساختار چندین پلیمر و افزودنی پلیمری مهم است و در بطریهای پلاستیکی، وسایل ورزشی، ابزار پزشکی و دندانپزشکی و… به کار میرود.
این ماده اثرات مختلفی بر جسم، ذهن و حتی رفتار انسانها دارد. بیسفنول آ حتی در مقادیر کم باعث بروز بیش فعالی، افزایش خشونت، تغییر در پاسخ به محرکات دردناک و ترسناک، اختلال یادگیری، تغییر در رفتارهای جنسی، کاهش رفتارهای مادرانه و افزایش احتمال اعتیاد میشود. این ظروف توانایی تحمل دمای بالاتر از ۶۵ درجه را ندارند.
جایگزینهای مناسب ظروف پلاستیکی
بهترین جایگزین برای ظروف پلاستیکی استفاده از انواع ظروف گیاهی، مقوایی و اسفنجی است. هرچند تعدادی از متخصصان معتقدند، ظروف گیاهی هم مضراتی دارند و چندان مناسب نیستند اما به هر حال اثرات منفی کمتری به نسبت همتایان پلاستیکیشان دارند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چرا بدنمان در تماس با بعضی وسایل جرقه میزند؟ ر ا در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۷ اسفند ۱۳۹۹ در ۳:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۶ اسفند ۱۳۹۹ در ۳:۰۳ ق٫ظ
ناشناس
۴ اسفند ۱۳۹۹ در ۴:۴۳ ب٫ظ