زندگی در اکباتان به عنوان یکی از قدیمیترین شهرکهای مسکونی شهری تهران، همیشه برای قشر فرهنگی و فرهیخته جامعه، جذاب بوده است.
به گزارش مجله دلتا، شهرک اکباتان یکی از بزرگترین و مدرنترین شهرکهای خاورمیانه است که در غرب تهران قرار گرفته است.
این شهرک به وسیلهی شرکت عمران و نوسازی اکباتان ساخته شده است. طراحی مجموعه شهرک بر عهده “جردن گروزن” آمریکایی و ساخت آن بر عهده شرکت آمریکایی “استارت” بوده است. طرح ساخت این شهرک در ابتدا بسیار وسیع بود. به شکلی که شامل ساخت دریاچه مصنوعی و بزرگترین مجموعه فرهنگی ایران و غیره میشد.
زندگی در اکباتان به عنوان یکی از قدیمیترین شهرکهای مسکونی شهری تهران، همیشه برای قشر فرهنگی و فرهیخته جامعه، جذاب بوده است.
در چند سال اول تکمیل واحدهای مسکونی، محله از امکانات و مراکز خدماتی مناسبی برخوردار نبود و ساکنان محله برای برطرف کردن نیازهای خود، مجبور به مراجعه به مرکز شهر بودند.
اما در طی ۱۵ سال اخیر امکانات خدماتی این محل رشد چشمگیری داشته و هم اکنون بخش بزرگی از نیازهای خدماتی ساکنان شهرک در خود محدوده محله تامین میشود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تغییراتی در مجموعههای رفاهی- اقتصادی آن انجام گرفت و بعد از مدتی متوقف شد، اما در حال حاضر و پس از سی سال طرحهای آن به صورت نصفه نیمه و در غالب مجموعههای رفاهی، فرهنگی و اقتصادی در دستور کار ساخت قرار گرفتهاست.
سه فاز زیبای اکباتان
بافت شهری شهرک از سه فاز مختلف تشکیل شده که شامل ۳۳ بلوک و پانزده هزار واحد مسکونی با جمعیتی بیش از صد هزار نفر است. بزرگراه ستاری از وسط محله گذر کرده و دسترسی مناسبی را به فازهای مختلف شهرک فراهم کرده است.
هر کدام از فازها به صورت یک خرده محله عمل کرده و در مرکز خود، بازارچهها و مراکز خرید محلی برای رفع نیاز و گذران فراغت اهالی وجود دارد.
مجتمع ورزشی شهید دستگردی، استادیوم ورزشی راه آهن و کانون ورزشی فجر در محله قرار داشته و در کل، شهرک اکباتان از امکانات فرهنگی و آموزشی مناسب و بوستانهای متعددی برخوردار است.
مقاومت در مقابل زلزله تا ۹ ریشتر، فضای سبز بسیار وسیع، نورگیری کافی، شوتینگ، رایزرهایی اختصاصی، پلههای مخصوص فرار و دهها استاندارد دیگر اکباتان را از بقیه ساخت و سازهای تهران و ایران متمایز کرده است.
در گذشته شرق شهرک اکباتان با دیواری از کوی بیمه جدا شده بود و هیچ کوچهای از سمت کوی بیمه به شهرک اکباتان راهی نداشت، طی ۱۰-۱۵ سال اخیر با فشار اهالی کوی بیمه این دیوار تخریب شد تا اهالی آن به راحتی بتوانند برای تامین نیازهایشان به اکباتان مراجعه کنند.
توکلی
۳۰ آبان ۱۳۹۷ در ۱۰:۰۲ ق٫ظ
خیلی جذاب بود
ممنون
داود سالم
۲۸ آبان ۱۳۹۷ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
سلام
خدا قوت
با ارسال دیدگاه قبلی، صفحه ای باز نشد و هنگ کرد
داود سالم
۲۸ آبان ۱۳۹۷ در ۱۲:۳۰ ب٫ظ
سلام
خدا قوت
با ارسال دیسدگاه قبلی، هنگ کرد
داود سالم
۲۸ آبان ۱۳۹۷ در ۱۲:۲۱ ب٫ظ
سلام
خدا قوت