امروزه غذاهای چرب نه تنها در رستورانها و فست فودها، بلکه در محل کار، مدارس و حتی خانهها یافت میشود. بیشتر غذاهایی که با روغن اضافی سرخ شده یا پخته میشود، چرب محسوب میشود. این موارد اغلب کالری، چربی، نمک و کربوهیدرات تصفیه شده زیادی دارند، در حالی که حاوی فیبر، ویتامینها و مواد معدنی بسیار کمی است. با مطلب « عوارض خوردن غذای چرب » همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
عوارض غذای چرب : نفخ، درد معده و اسهال
از آنجایی که غذاهای چرب حاوی مقادیر زیادی چربی است، روند خالی شدن معده را کندتر میکند و این به نوبه خود، باعث میشود که غذا زمان بیشتری در معده باشد و در نهایت باعث نفخ، حالت تهوع و درد معده شود.
غذای چرب میکروبیوم روده را مختل کند!
مصرف غذاهای چرب به باکتریهای سالم روده و سلامت بدن آسیب میرساند. این مجموعه از میکروارگانیسمها که میکروبیوم روده نیز نامیده میشود، موارد زیر را تحت تأثیر قرار می دهد:
- هضم فیبر: باکتریهای روده فیبر را تجزیه میکند تا اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFAs) تولید کنند که اثرات ضد التهابی دارد و میتواند در مقابل اختلالات گوارشی از بدن محافظت کنند.
- پاسخ ایمنی: میکروبیوم روده با سلولهای ایمنی ارتباط دارد تا در کنترل پاسخ بدن به عفونتها کمک کند.
- تنظیم وزن: عدم تعادل باکتریهای روده ممکن است در افزایش وزن نقش داشته باشد.
افزایش وزن و چاقی
به دلیل کالری زیاد این غذاها، خیلی زود باعث افزایش وزن میشود. چاقی با بسیاری از بیماریها، از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، سکته مغزی و برخی سرطانها همراه است. چربیهای ترانس هنگامی ایجاد میشود که روغنهای گیاهی به طور شیمیایی تغییر کنند.
عوارض غذای چرب : بیماری قلبی و سکته
غذاهای چرب تاثیرات منفی متعددی بر سلامت قلب دارد. تحقیقات ثابت کردهاند که خوردن غذاهای سرخ شده باعث افزایش فشار خون، کاهش کلسترول HDL (خوب) و افزایش وزن و چاقی میشود و همانطور که میدانید همه اینها با بیماری قلبی در ارتباط است.
خطر ابتلا به دیابت
مصرف غذاهای چرب ممکن است با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط باشد. مصرف فست فود، که نه تنها شامل غذاهای چرب بلکه نوشیدنیهای شیرین نیز است، منجر به دریافت کالری زیاد، افزایش وزن، کنترل ضعیف قند خون و افزایش التهاب میشود. همانطور که میدانید این عوامل به نوبه خود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک را افزایش میدهد.
عوارض غذای چرب : آکنه!
مطالعاتی که روی رژیم غذایی غربی (western diet) که رژیمی سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شده، فست فود و غذاهای چرب است، نشان میدهد که مصرف این غذاها با بروز جوشهای پوستی و آکنه ارتباط دارد.
خوردن غذای چرب میتواند عملکرد مغز را مختل کند
یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای چرب، باعث اختلال در عملکرد مغز میشود. تاثیراتی نظیر افزایش وزن، فشار خون بالا و سندرم متابولیک که همه تا حدودی مرتبط با مصرف غذاهای چرب است، میتواند با آسیب به ساختار، بافتها و فعالیت مغز همراه باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه «هشدار؛ سایتهای همسریابی مجوز قانونی ندارند!» مجله حقوقی دلتا را دنبال کنید.
ناشناس
۲۳ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۴ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ بهمن ۱۳۹۹ در ۶:۱۷ ب٫ظ
فاطمه
۲۶ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ دی ۱۳۹۹ در ۰:۳۱ ق٫ظ