در این بخش از مجله دلتا قصد داریم شما را با یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان به نام هرم چیچن ایتزا که توسط قوم مایا در کشور مکزیک ساخته شد آشنا کنیم. مکانی که در آن روحها سرگردانند!
چیچن ایتزا منطقهای باستانشناسی در مکزیک است که جزو میراث جهانی یونسکو بشمار میرود و سالانه گردشگران زیادی را به سمت خودش جذب میکند. این محوطه باستانی در ایالت «یوکاتان» واقع شده و شهری بزرگ به حساب میآمد که مردم مایا آن را به وجود آورده بودند و از لحاظ اقتصادی، وضعیت خوبی داشته است.
جالب است بدانید، به صورت میانگین حدود ۱.۵ میلیون بازدید کننده هرساله از این اثر تاریخی دیدن میکنند.
حقایقی درباره چیچن ایتزا
تقریبا در ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مریدا، بقایای مجموعه باستانی چیچن ایتزا قرار دارد که شناختهشدهترین مجموعه باستانی متعلق به قوم مایا است.
برخلاف باور عمومی، قوم مایا امپراتوری نبودند بلکه مجموعهای از شهرهای ایالتی خودمختار بودند که با سایر شهرهای منطقه خود روابط اجتماعی داشتند.
سبکهای معماری بیشماری را میتوانید در این ناحیه پیدا کنید که بعضی از آنها مختص مکزیک نیستند. به احتمال زیاد، شهر بزرگ و افسانهای که در آثار ادبی آمریکای میانه از آن یاد شده، همان چیچن ایتزا است که فرهنگهای متنوعی را در خود جای داده بود و در حال حاضر یکی از جاذبه های گردشگری عجیب دنیاست.
چرا چیچن ایتزا مکانی بین مرگ و زندگی است؟
چیچن ایتزا مکانی بین مرگ و زندگی است. قوم مایا اعتقاد داشتند که مرگ، راه ارتباطی بین زندگی حاضر و زندگی بعدی فرد است.
آنها در بسیاری از مراسمات دینی خود یک انسان را قربانی و خون آن را پیشکش خدایان خود میکردند. قربانی کردن انسانها چیز عجیبی برای آنها نبوده است. قربانیانی که روح آنها به گفته گردشگران هنوز در این منطقه حاضرند و گویی مشغول تماشای محل قربانی خود هستند.
چندین گردشگر که از قسمتهای مختلف این خرابهها بازدید کردهاند، ادعا داشتند که تماشاگران عجیب و غریبی در کنار سالن راه میرفتند و همچنین برخی شعارهای قبیلهای در سراسر بخشهای مختلف شنیده میشده است.
چیچن ایتزا شامل چندین ساختمان سنگی است که قبلا به عنوان قصر، معبد، حمام، مغازه و … به کار میرفتهاند. مطرحترین قسمتهای آن عبارتند از:
- معبد هرمی پلکانی که از هر چهار طرف دارای پلههایی تا بالای هرم است. این معبد، متعلق به خدای آسمان بوده است.
- معبد جنگجویان
- محوطه بازی
- سایر سازه ها
پیشنهاد مطالعه: مطلب گردشگری کوه خرافات، رازی پنهان در تسخیر ارواح سرگردان را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۵ تیر ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ تیر ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ دی ۱۳۹۹ در ۱:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ دی ۱۳۹۹ در ۳:۴۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
جالب و دیدنی ?