این تصویر شامل دادههای جدید تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا (Chandra) است که با یک تصویر در نور مرئی از تلسکوپ فضایی هابل که در نخستین بار سال ۲۰۰۸ منتشر شد، ترکیب شده است. دادههای تلسکوپ چاندرا با رنگهای قرمز، نارنجی و زرد در تصویر نشان داده شده است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره تصویر دو سیاهچاله بخوانید.
این سیاهچالههای ادغام شده تقریبا ۳۰۰۰ سال نوری از یکدیگر فاصله دارند و به صورت منابعی با نقاط روشن در وسط تصویر دو سیاهچاله دیده میشوند. این سیاهچالهها به این دلیل در نزدیکی یکدیگر قرار دارند که به صورت مارپیچ به سوی یکدیگر حرکت میکنند و این روند از حدود ۳۰ میلیون سال پیش آغاز شده است.
کشف دو سیاهچالهی در حال ادغام در سال ۲۰۲۰، بر اساس دادههای تلسکوپ چاندرا اعلام شد. از سال ۲۰۰۲ دانشمندان علاقه شدیدی به پیگیری مشاهدات NGC 6240 توسط چاندرا و سایر تلسکوپها دارند.
NGC 6240 یک کهکشان فراروشن فروسرخ (ULIRG) در صورت فلکی مارافسای است و بازماندهی ادغام سه کهکشان کوچکتر محسوب میشود. به گفتهی دانشمندان، روند ادغام ممکن است از حدود ۳۰ میلیون سال پیش آغاز شده باشد. تخمین زده میشود که این دو سیاهچاله در نهایت با هم برخورد کنند و دهها یا صدها میلیون سال دیگر در یک سیاهچاله بزرگتر ادغام شوند.
تصور میشود که این جفت سیاهچالههای عظیم میتوانند برخی از رفتارهای غیرمعمول را که در سیاهچالههای ابرپرجرم دیده میشود، مانند کجشدگی و خم شدنی که در جتهای قدرتمند آنها روی میدهد، توضیح دهند. همچنین انتظار میرود که سیاهچالههای عظیم در حال ادغام، قویترین منابع امواج گرانشی در جهان باشند.
پیشنهاد مطالعه: دانشمندان ممکن است انتشار امواج رادیویی از سیارهای را که به دور ستارهای فراسوی خورشید میچرخد، شناسایی کرده باشند. امواجی که انتظار میرود از میدان مغناطیسی سیاره Tau Boötes b گسیل شده باشند. برای مطالعه بیشتر مطلب «احتمال کشف امواج رادیویی یک جهان بیگانه» را بخوانید.
جهان
۸ دی ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۵ ب٫ظ
عالیه
مرجان
۵ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۱۰ ب٫ظ
سامان
۴ دی ۱۳۹۹ در ۱۰:۰۱ ق٫ظ
عالی
ناشناس
۳ دی ۱۳۹۹ در ۶:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۳ دی ۱۳۹۹ در ۰:۴۸ ق٫ظ
ناشناس
۳ دی ۱۳۹۹ در ۰:۰۳ ق٫ظ
ناشناس
۲ دی ۱۳۹۹ در ۸:۰۰ ب٫ظ