غار سهولان مهاباد یکی از دیدنیترین و جالبترین غارهای ایرانی است. غاری که بعد از بازدید از آن شیفتهاش میشوید و دلتان میخواهد بارها و بارها از آن دیدن کنید. ساکنان این غار زیبا، کبوترهای چاهی هستند. با مجله دلتا در غارنوردی غار آبی سهولان همراه باشید.
غار سهولان مهاباد
سهولان یکی از جاذبههای بینظیر در سرزمین آذربایجان است. این غار از جاهای دیدنی مهاباد است و در ۴۳ کیلومتری جنوب شرقی این شهر، در محور مهاباد–بوکان قرار دارد.
غار سهولان در مجاورت روستای سهولان قرار دارد و نامی کردی است. در زبان مردمان کرد، این منطقه «سهول» بهمعنای یخ است. علاوه بر این نام، مردمان محلی منطقه به خاطر لانهسازی و زندگی کبوترها در این غار به آن «کونه کوتر» یعنی «لانه کبوتر» میگویند.
کونه کوتر را برای بخش آبی غار و «کونه مالان» را برای بخش قسمت خشکی به کار میبرند. «مالان» نیز به معنای پناهگاه است.
سهولان؛ غاری سحرانگیز و تماشایی
غارها، جهانی ناشناخته در دل کوهها و درون زمین هستند. کافی است پا به درونشان بگذارید تا محو تماشای آنها شوید. غار سهولان یکی از همین غارهای بینظیر است و دومین غار آبی ایران است که قدمت آن به دوران دوم زمینشناسی یعنی کرتاسه میرسد. گوشهگوشه این غار آهکی پر از دیدنیهای چشمنواز است.
قندیلهای زیبا و تماشایی که سقف و دیوارهای سهولان را مزین کردهاند و اشکال مختلف آهکی که در اثر ریزش آب و ایجاد سائیدگی صخرههای آهکی به وجود آمدهاند. عروسدریایی، هشتپا، مارماهی، لاکپشت، پایفیل، شیر و خوشهانگور از جمله این اشکال آهکی است.
یکی از هیجانانگیزترین تفریحها در غار سهولان، قایقسواری در دریاچهها و حوضچهها است که با یک نگاه میتوانید پی به رازهای درونیشان ببرید. چراکه دریاچهها مملو از آبهای زلال و صافی هستند که تا چند متر میشود داخل آنها را دید.
ویژگیهای سهولان
غار سهولان دارای دو ورودی است. با طی کردن پلهها، به عمق ۳۰ متری زمین میروید که البته با نزدیکشدن به عمق زمین و کف غار، فشار هوا افزایش و اکسیژن هم کم میشود و رطوبت هوا به ۷۸ درصد میرسد.
این غار از دو بخش آبی و خشکی تشکیل شده که هم مکانی برای غارپیمایی است و هم با داشتن سه حوضچه یا دریاچه امکان سوار شدن بر قایق و عبور از آنها در محدودههای مشخص وجود دارد.
ساکنان غار سهولان چه کسانی هستند؟
شاید جالب باشد که بدانید ساکنان این غار موجودات عجیب و غریب افسانهای که در فیلمها دیدهاید و در داستانها شنیدهاید نیستند. کبوتران چاهی زیادی برای لانهسازی و گذران زندگی در سهولان خانه دارند و این غار خانه کبوتران است. در جاهای مختلف غار نیز خفاشها آشیانه ساختهاند.
بهدلیل تاریک بودن و نبود نور، هیچ نوع جلبکی در آب دریاچه سهولان رشد نمیکند و تنها جانداران میکروسکوپی وجود دارند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب آیا روستای ارواح سنگی تهران را دیدهاید را مطالعه کنید.
ناشناس
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۵:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۳۳ ق٫ظ
خوب
سارا امیرانی
۲۳ تیر ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۵ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز.
ناشناس
۴ تیر ۱۴۰۰ در ۱:۴۶ ق٫ظ
ناشناس
۴ تیر ۱۴۰۰ در ۱:۴۳ ق٫ظ
ناشناس
۳ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۰۶ ب٫ظ