بسیاری از کشورها در حال تلاش برای صاف کردن منحنی مربوط به آمار مبتلایان و قربانیان کرونا هستند و سازمان جهانی هواشناسی (WMO) نیز از این فرصت استفاده کرده و کشورها را به مبارزه با تغییرات اقلیمی دعوت کرده. به گفته این سازمان، کشورها در گذشته میتوانستند زمانی که دما به بالاترین حد خود رسیده بود، در صاف کردن منحنی آن قدم بردارند که چنین اتفاقی رخ نداد و همچنان شاهد افزایش دما هستیم. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره خطر تغییرات اقلیمی و مقابله با آن بخوانید.
به گفته WMO، این روند در آینده ادامه خواهد داشت و شاهد افزایش دمای زمین در سالهای آینده خواهیم بود. میزان دی اکسید کربن در مقایسه با سال ۱۹۷۰ رشدی ۲۶ درصدی داشته و میانگین دمای جهانی نیز افزایش ۰.۸۶ درجهای را تجربه کرده. دمای زمین نسبت به قبل از انقلاب صنعتی، ۱.۱ درجه افزایش داشته. این افزایش دما زندگی بسیاری از مردم را در معرض خطر قرار داده و افراد به سختی در مناطق گرمسیری زندگی میکنند.
با شیوع کرونا بسیاری از مردم قرنطینه شدند و فعالیتهای صنعتی کاهش پیدا کرد که این موضوع به معنای کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا در بسیاری از کشورها بود. با توجه به این موضوع، سازمان جهانی به این موضوع اشاره کرده که امسال انتشار دی اکسید کربن ۶ درصد کاهش پیدا میکند، اما این کاهش موقتی بوده و سال آینده روند عادی خواهد شد.
به گفته WMO، کشورها باید علاوه بر تلاش برای مسطح کردن منحنی کرونا، در زمینه تغییرات اقلیمی نیز مصمم باشند و از افزایش بیشتر دما جلوگیری کنند. همانطور که کشورها با همکاری یکدیگر با شیوع کرونا مبارزه میکنند، باید با تغییرات اقلیمی نیز مبارزه کنند، البته این مبارزه نباید کوتاه مدت باشد و باید برای چندین نسل ادامه داشته باشد.
بیشتر بخوانید: استارتاپ Beno مستقر در سیاتل آمریکا دوچرخه برقی ریوو (Reevo) را با طرحی نوآورانه معرفی کرده است که از چرخ بدون توپی و موتور الکتریکی با قدرت ۷۵۰ وات بهره میبرد. مقاله «دوچرخه برقی ریوو با چرخ بدون محور» را بخوانید.