در این سفر قرار است از چابهار به سمت گواتر حرکت کنیم تا در جاده ساحلی بین این دو ناحیه، پدیدهای رؤیایی را نظارهگر باشیم. تالاب صورتی لیپار مقصد ما است و قرار است که در این مطلب با این جاذبه جنوبی، بیش از پیش آشنا شویم. پس تا پایان این سفر با مجله دلتا همقدم باشید تا از ویژگیها و زیباییهای تالاب لیپار برایتان بگوییم.
تالاب صورتی لیپار در کجا واقع شده است؟
تالاب لیپار در جاده ساحلی چابهار به شهرک گواتر جا خوش کرده است. چابهار در شرق این تالاب واقع شده است. برای آنکه از چابهار به این تالاب صورتی برسید، باید حدود ۴۸ کیلومتر در جاده ساحلی برانید. در جنوب این دریاچه صورتی، گستره آبی دریای عمان خودنمایی میکند.
آشنایی با تالاب صورتی لیپار در چابهار
تالاب لیپار که در حوالی دریای عمان واقع شده است، تولدش را مدیون این دریا است. این تالاب یکی از جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان بهحساب میآید. در واقع لیپار صورتیرنگ، حاصل بیحرکتماندن بخشی از آب دریای عمان است. دریاچه لیپار چابهار با روستایی که دریاچه در آن جا خوش کرده، همنام است. ترکیب صورتی رویایی و آسمان آبی، فوقالعاده چشمگیر و دوست داشتنی است. زیبایی منظره این دریاچه با کوهی که به آن مشرف است، کامل میشود. تالاب صورتی لیپار، منطقهای بکر و منحصربهفرد است. این منطقه بستر میزبان گونههای جانوری همچون فلامینگو، حواصیل، تیهو، خوتکا و… است. گیاهانی همچون گز و چش این دریاچه رویایی را تزئین کردهاند.
پلانکتونها و ماجرای صورتی شدن تالاب لیپار
شاید از خودتان بپرسید که این پدیده خوشرنگ طبیعی، به چه علت رخ میدهد؟ یا چه زمانهایی در سال، بیش از همیشه صورتی به نظر میرسد؟! برای پاسخ به این سؤال، باید شما را با موجودات بسیار ریزی بهنام پلانکتون آشنا کنیم.
پلانکتونها در دریا، تالاب و اقیانوس پیدا میشوند. به دلیل انتشار رنگ سرخ ملایم، میتوانند دریاچهها را با رنگ صورتی، زیباتر نشان دهند. وجود این موجودات میکروسکوپی و سایر کنش و واکنشهای طبیعت و اقلیمی در این منطقه، سبب میشود که ما شاهد یکی از زیباترین بومهای نقاشی طبیعت در جنوب ایران باشیم تا تالابی برخلاف رنگهای کلیشهای، به حیات خود ادامه دهد.
تاثیر عامل اقلیمی در صورتی شدن این تالاب
البته فراموش نکنید که این پدیده طبیعی، کاملاً متاثر از شرایط اقلیمی، میزان بارندگی و وضعیت آبوهوایی فصول است. به همین دلیل خلوص رنگ صورتی دریاچه لیپار چابهار میتواند متغیر باشد.
اگر دلتان میخواهد که صورتیترین چهره لیپار را تماشا کنید، بهتر است در ماههای بهاری فروردین و خرداد و ماههای زمستانی بهمن و اسفند به این منطقه سفر کنید.
مجید
۱۳ تیر ۱۴۰۰ در ۲:۰۶ ب٫ظ
بسیار زیبا ودلپذیر بود مخصوصا” مناظر وگوهای چاه بهار ممنون از تهیه کننده مرسی
سارا امیرانی
۱۳ تیر ۱۴۰۰ در ۴:۲۰ ب٫ظ
سپاس از همراهی دائمی شما کاربر عزیز.
ناشناس
۸ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۳۲ ب٫ظ
عالی بود
سارا امیرانی
۹ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۲ ق٫ظ
با سپاس از همراهی شما فرهیخته گرامی.
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۰۹ ب٫ظ