چای سیاه و فواید آن

۰
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
چای سیاه و فواید آن

چای یکی از دوست داشتنی ترین نوشیدنی ها در دنیاست. این نوشیدنی در انواع چای سیاه، چای سبز، و چای سفید دردسترس است، که هریک برای تندرستی فوایدخاصی دارد. دراین مطلب با فواید چای سیاه آشنا می شوید.

نوشیدن چای در ابتدای صبح می تواند به بیدار شدن بدن کمک کند و روز خوبی را به شما مژده دهد. همان گونه که برخی مطالعات نشان داده اند، برای بیشتر ما لذت بردن از یک یا دو فنجان چای سیاه اضافه ممکن است یک انتخاب سالم برای زندگی باشد.

چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia Sinensis) ،تهیه می شوند، اما روش های مختلف پردازش را تجربه می کنند. افزون بر خشک شدن، غلتیدن و گرما دیدن، برگ های چای سیاه پیش از فرآیند حرارت دهی نهایی تخمیر شده اند.

در ادامه با برخی از فواید نوشیدن یک یا دو فنجان چای سیاه به طور منظم در روز بیشتر آشنا می شویم. البته توصیه شده است چای سیاه بدون افزودنی هایی، مانند شیر یا قند، مصرف شود تا از فواید آن بهره‌مند شد.

سلامت دهان و دندان با چای

مطالعات نشان داده اند که چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش می دهد و همچنین رشد باکتری ها را محدود می کند که افزایش آنها می تواند موجب پوسیدگی و سوراخ شدن دندان شود. پلی فنول هایی که در چای یافت می شوند باکتری های عامل پوسیدگی دندان را از بین می برد و همچنین رشد آنزیم های باکتریایی که مواد چسبنده تولیدی آنها با پلاک دندان پیوند می خورند را مهار می کند.

سلامت قلب با چای

به نظر می رسد بدون نظر گرفتن کشور محل تولد، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر چای مصرف می کنند، با کاهش ۲۱ درصدی خطر سکته مغزی نسبت به افرادی که کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز در روز می نوشند روبه رو می شوند.

آنتی اکسیدان های چای

چای سیاه حاوی پلی فنول هایی است که آنتی اکسیدان نیز محسوب می شوند و از DNA در برابر آسیب مرتبط با تنباکو یا مواد شیمیایی سمی دیگر محافظت می کنند. این آنتی اکسیدان ها متفاوت از نمونه هایی هستند که با مصرف میوه ها و سبزیجات دریافت می کنید، از این رو به عنوان بخشی منظم از رژیم غذایی می توانند فواید بیشتری را برای زندگی سالم‌تر فراهم کنند.

پیشگیری از سرطان به وسیله چای

نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول و کاتچین های موجود در چای ممکن است به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند. روشن شده است زنانی که به طور منظم چای سیاه می نوشند در مقایسه با همتایانشان که این کار را انجام نمی دهند، احتمال کمتری دارد به سرطان تخمدان مبتلا شوند.

تاثیر چای بر سلامت استخوان ها

نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که مصرف منظم چای می تواند به واسطه مواد شیمیایی گیاهی موجود در این نوشیدنی به شکل گیری استخوان هایی قوی‌تر و کاهش احتمال ابتلا به آرتریت کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

نتایج یک مطالعه نشان داده است، افراد مسن ساکن در جزایر مدیترانه که به طور منظم در بلند مدت و در سطحی متوسط (به عنوان مثال، یک یا دو فنجان در روز) چای سیاه مصرف کرده بودند، ۷۰ درصد احتمال داشت کمتر دارای دیابت نوع ۲ باشند یا به آن مبتلا شوند.

تاثیر چای بر تسکین استرس

مطالعات نشان داده اند که اسید آمینه ال-تیانین موجود در چای سیاه می تواند به کسب آرامش و تمرکز بهتر کمک کند. همچنین مصرف چای سیاه زمانی که به طور منظم و در مقادیر متوسط مصرف شود می تواند سطوح هورمون استرس کورتیزول را کاهش دهد.

تقویت سیستم ایمنی

چای سیاه حاوی آنتی ژن های آلکیلین است که به تقویت واکنش سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کنند. همچنین، این نوشیدنی حاوی تانن هایی است که توانایی مبارزه با ویروس ها را دارند و بر همین اساس از ما در برابر آنفلوانزا، آنفلوانزای معده و دیگر ویروس های شایع در زندگی روزمره محافظت می کنند.

سلامت دستگاه گوارش

افزون بر تقویت سیستم ایمنی، تانن های موجود در چای دارای یک اثر درمانی بر بیماری های معده و روده هستند و همچنین به کاهش فعالیت گوارشی کمک می کنند.

افزایش انرژی

برخلاف نوشیدنی های دیگر که مقدار نسبتا بالایی کافئین دارند، مقدار کافئین کمتر چای می تواند به افزایش گردش خون به سمت مغز بدون تحریک بیش از اندازه قلب کمک کند. چای سوخت و ساز، دستگاه تنفسی و همچنین قلب و کلیه ها را نیز تحریک می کند.

عامل شادی

اگر یک فنجان چای لبخند را روی لب های شما می نشاند و اندکی زیاده‌روی در آن نیز موجب رنجش قلب نمی شود، پس چرا از مصرف روزانه آن لذت نبریم؟

منبع : عصر ایران به نقل از لایف هک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دسته بندی نشده

همچنین بخوانید

آموزش سوهان کشیدن ناخن در خانه

آیا سوهان کشیدن ناخن برای شما هم به یک دغدغه تبدیل شده است؟ حفظ سلامت ناخن‌ها یکی از مهم‌ت…