پیر چشمی، کاهش توانایی دید نزدیک است که با افزایش سن و به صورت طبیعی رخ میدهد. بسیاری از افرد بعد از سن ۴۰ سالگی، زمانی که با مشکلاتی برای خواندن متنهای ریز یا فونتهای روی تلفن همراه روبرو میشوند، متوجه این مشکل میگردند. شما نمیتوانید از این مشکل پیشگیری کنید یا از آن فرار کنید، حتی اگر قبلا مشکل بینایی نداشتهاید. حتی کسانی که نزدیک بین بودهاند نیز در اثر پیرچشمی، در دیدن اشیاء نزدیک دچار مشکل میشوند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره درمان پیرچشمی صحبت خواهیم کرد.
درمان پیرچشمی
زمانی که شما به پیرچشمی مبتلا میشوید، باید گوشی و چیزهای دیگر (کتاب، مجله، منو، برچسب و غیره) را در فاصله دور نگه دارید تا آنها را به وضوح ببینید. اما متاسفانه زمانی که شما اشیاء را دورتر میگیرید تا ببینید، آنها کوچکتر میشوند. بنابراین این تنها یک راه حل موقتی و نسبتا موفقیت آمیز برای پیر چشمی است.
همچنین حتی اگر شما همچنان بتوانید نزدیک را به خوبی ببینید، دچار سردرد، خستگی چشم و خستگی بصری میشوید که خواندن و سایر کارهای روزمره را برایتان دشوار میکند.
علت پیر چشمی
پیرچشمی ناشی از یک فرآیند مربوط به افزایش سن است و با نزدیک بینی، آستیگمات و دوربینی متفاوت است. چرا که این بیماریها به شکل کره چشم مرتبطاند و از عوامل ژنتیکی و محیطی ناشی میشوند. اما گفته میشود که پیر چشمی به دلیل ضخیم شدن و کاهش انعطاف پذیری قرنیه چشم اتفاق میافتد.
این تغییرات مربوط به سن، در میان پروتئینهای قرنیه اتفاق میافتد، که در طول زمان خاصیت الاستیکی (کشسانی) خود را از دست میدهد. این تغییرات همچنین در فیبرهای ماهیچهای اطراف آن نیز رخ میدهد. با کشش کمتر، چشم فشار بیشتری برای تمرکز بر اشیاء نزدیک تحمل میکند. البته نظریات دیگری نیز در این خصوص وجود دارند که کمتر مورد قبول متخصصان است.
راه های درمان پیرچشمی
۱. عینک
عینکهای با لنز پیشرفته، رایجترین راه درمان پیرچشمی در افراد بالای ۴۰ سال است. این لنزها، دید نزدیک را به افراد بازمیگرداند و همچنین دید خوبی از همه فواصل ارائه میکند.
در بسیاری از افراد مبتلا به پیرچشمی، حساسیت بیشتر نسبت به نور ایجاد میشود. عینکهای فوتومتریک، که به طور خودکار در نور خورشید تیره میشوند، انتخاب خوبی برای حل این مشکل است که این فناوری در همه انواع لنز نیز قابل اجرا است.
اگر از لنزهای درون چشمی، برای سایر مشکلات بینایی استفاده میکنید، دکتر ممکن است برای شما عینک مطالعه تجویز کند که بتوانید به طور همزمان از آنها استفاده کنید. این عینکها نیازی به نسخه پزشک ندارند و از فروشگاهها به راحتی قابل خریداری است.
۲. لنزهای تماسی
لنزهای تماسی نیز گزینه مناسب دیگر برای افراد مبتلا به پیرچشمی است. یکی از روشهای استفاده از این لنزها به این صورت است که یکی از چشمها به لنز نزدیک بین مجهز میشود تا مغز یاد بگیرد که هر یک از چشمها را برای یک امر به کار گیرد. اما در حالیکه برخی از مصرف کنندگان از این روش راضی هستند، برخی دیگر از کاهش دقت بینایی و فقدان ادراک عمق و یکنواختی شکایت دارند.
از آنجا که لنز طبیعی چشم، با افزایش طول عمر، تغییر میکند، لنز تماسی شما نیز باید در طول زمان تغییر کند.
۳. جراحی
نمیخواهید از عینک یا لنز برای درمان پیرچشمی استفاده کنید؟ گزینه دیگری که وجود دارد جراحی است. یکی از روشهای درمان پیرچشمی که امروزه رواج بیشتری پیدا کرده است، روش درون کاشت قرنیهای است. به طور معمول، این کار بدون مختل کردن دید دور، عمق فوکوس دید را افزایش میدهد و باعث میشود هنگام مطالعه کردن، نیازی به تلاش مضاعف نداشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب بهترین وقت و زمان روز برای خوردن آجیل را بخوانید.
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۵ ق٫ظ
ناشناس
۵ فروردین ۱۴۰۱ در ۵:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۸:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۶:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۷:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۱۰ ب٫ظ
عالی
سارا امیرانی
۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۰۷ ق٫ظ
سلامتی شما،آرزوی ماست.
ناشناس
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۱۵ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۴۰ ق٫ظ
مطلب جالبی بوداستفاده بردم.
سارا امیرانی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۳ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما
ناشناس
۱۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۸:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۹:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۵۳ ب٫ظ