نارنج یکی از مرکبات بسیار خوشطعم و عطر است که در ایران بهعنوان چاشنی و طعم دار کردن غذاها و بخصوص غذاهای گوشتی و انواع سالاد استفاده میشود؛ اما گذشته از خواص نارنج و خواص آب نارنج، مصرف بیش از حدش میتواند عوارض جانبی داشته باشد و باید قبل از مصرف زیاد با مضرات نارنج آشنا شوید. در ادامه همراه مجله دلتا باشید.
تأثیر نارنج بر بارداری و شیردهی
بااینکه نارنج سرشار از ویتامین سی بوده و در جذب آهن میتواند به خانمهای باردار کمک کند اما به دلیل حالت اسیدی که دارد مصرف بیشازحد آن باعث سوزش معده در بارداری و حتی حالتهای عادی میشود. البته مقدار طبیعی آن بهعنوان چاشنی ضرری ندارد و منظور مقدار بیشازحد آن است. همچنین توصیه میشود در دوران شیردهی از مصرف زیاد نارنج بپرهیزید.
نارنج و دیابت
نتایج برخی از مطالعات انجامشده نشان میدهد ترکیبات نارنج میتواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تغییر دهد؛ بنابراین این افراد باید بااحتیاط این مرکبات را مصرف کنند و بعد از مصرف هم باید حتماً گلوکز خون خود را با دستگاه اندازهگیری و بررسی کنند.
تأثیر نارنج بر بیماری گلوکوم یا آب سیاه
گلوکوم یک بیماری چشمی است که بدون علائم بوده و در صورت شدید بودن میتواند منجر به کوری فرد مبتلا شود. ترکیبات نارنج میتواند بیماری آب سیاه یا گلوکوم را تشدید کند؛ بنابراین اگر به این مشکل دچار هستید از مصرف نارنج بپرهیزید.
ارتباط نارنج با ضربان قلب نامنظم (آریتمی قلب)
نتایج مطالعات مختلف نشان میدهد همانطور که مصرف نارنج با مواد کافئین دار در افراد سالم فشار خون را بالا میبرد میتواند ضربان قلب را نیز افزایش دهد. به همین دلیل اگر شما دچار ضربان قلب نامنظم یا همان آریتمی قلب هستید بههیچوجه از نارنج زیاد بهتنهایی یا همراه با مواد کافئین دار استفاده نکنید.
مصرف نارنج قبل از جراحی
به دلیل محرکهای قوی که در ترکیبات نارنج وجود دارد مصرف آن قبل از عمل باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود و پزشک نمیتواند در این شرایط جراحی را انجام دهد زیرا خطر مرگ وجود دارد؛ بنابراین توصیه میشود حداقل دو هفته قبل از انجام عمل جراحی از مصرف نارنج پرهیز کنید.
سرگیجه و سردرد
مصرف زیاد نارنج میتواند باعث سرگیجه یا ضعف شود و از طرفی به افراد مبتلا به سردردهای دائمی بخصوص افراد میگرنی توصیه میشود که مصرف نارنج را محدود کنند. محرکهای داخل نارنج باعث شدت یافتن سردرد شما میشود.
نارنج برای افراد دارای زخم معده ممنوع!
نارنج بهشدت اسیدی است؛ بنابراین افرادی که دارای زخم معده هستند و اسید معدشان زیاد است نباید از این مرکبات استفاده کنند زیرا میتواند زخم را تشدید کند. البته همه مرکبات اسیدی لزوماً برای زخم معده مضر نیست اما بهتر است کمتر مصرف شود. مواردی مثل نارنج علاوه بر اسیدی بودن محرکهای قوی دارند که بیشتر فرد مبتلا را اذیت میکنند.
تأثیر نارنج بر کبد
محرکهای موجود در نارنج میتوانند کبد را ضعیف کنند. اگر نارنج با معده خالی خورده شود تأثیر منفی آن بر کبد بیشتر خواهد شد؛ بنابراین افراد سالم نباید بیش از اندازه از نارنج به بهانههای لاغری و… استفاده کنند و افراد دارای بیماریهای کبدی نیز بهتر است با مشورت پزشک این میوه را مصرف کنند.
ناشناس
۱۳ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۸ ب٫ظ