خواص رازیانه
رازیانه از گیاهان دارویی است که طبع گرم و خشکی دارد. در طب سنتی ایران، از آن به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد میشود. چون گیاه بسیار گرمی است. اگر بخواهید از خواص رازیانه برای مسهل بودن آن بهرهمند شوید، باید آن را با مادهای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند و بهترین گزینه ما برای همراهی با آن سکنجبین و عسل است. با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
سرشار از هورمون برای خانمها
رازیانه خواص هورمونی دارد و برای بیش از ۹۰ درصد از خانمها تجویز میشود. به این شکل که در ترکیب آن، استروژن (هورمون زنانه) بالایی یافت میشود. به همین دلیل باعث افزایش شیر شده و بهترین درمان برای قطع قاعدگی است. از خواص رازیانه ضد چاقی بودن آن است، همچنین علائم یائسگی مثل گرگرفتگی را برطرف میکند.
رازیانه برای جوانی
رازیانه برای پوست خواص بیشماری دارد. مثلا برای ورم پلک و چین و چروک پوست مفید است که البته باید به صورت پماد مصرف شود. به این صورت که باید بذر رازیانه را جوشانده یا پودر کرد و سپس آن را داخل Cold Cream ریخت و به صورت کرم به پوست مالید. کُلدکرم یک کرم پایه است که میتوانید آن را از داروخانهها تهیه کنید.
رازیانه به شکل ضماد برای از بین بردن موهای زائد بسیار مناسب است. برای این کار، بذر رازیانه را پودر کنید و سپس آن را با یک نوع روغن (مثل روغن زیتون یا روغن بادام) مخلوط کنید و به صورت ماسک روی صورت خود بگذارید. این ماسک باعث روشن شدن و شفاف شدن پوست میشود.
رفع ورم معده
رازیانه ضداسپاسم و ضد نفخ است؛ ورم روده و ورم معده را از بین میبرد؛ به درمان سندرم روده تحریکپذیر کمک میکند و باعث کاهش میزان اشتها میشود. همچنین سکسکه و سوءهاضمه را برطرف میکند.
تقویت دید
یکی از معجزهآساترین خواص رازیانه (که در گیاهان دیگر کمتر به چشم میخورد) تقویت دید است. به این ترتیب که عرق رازیانه را میجوشانیم تا استریل شود و از وجود هر نوع میکروب یا عفونت پاک شود. سپس آن را داخل قطرهچکان ریخته و داخل چشم میچکانیم. روزی چند قطره (صبح، ظهر و شب) باعث افزایش نورچشم، کاهش التهابات چشم (مثل قرمزی) و کاهش خطر ابتلا به آبمروارید میشود. رازیانه همچنین برای درمان التهاب پلکها و درمان شبکوری بسیار مفید است.
مضرات رازیانه
مصرف بیش از حد رازیانه، احتمال آلرژیهای پوستی را افزایش میدهد. علاوه بر این، افرادی که ناراحتیهای تنفسی دارند نیز باید مراقب باشند؛ زیرا ممکن است با تنفس یا مصرف گیاه دچار حملههای آسم شوند.
روزبهانی
۵ شهریور ۱۳۹۹ در ۷:۲۲ ب٫ظ
مفید بود