محاسبه خدمت سربازی در سوابق بیمه

۰
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
اشخاصی که بعد از سال ۱۳۸۳ به خدمت اعزام شده‌اند باید برای احتساب بیمه سربازی در بازنشستگی مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
احتساب خدمت سربازی در سوابق بیمه

خدمت سربازی یکی از بحث برانگیزترین مراحل زندگی هر مردی است. از سختی‌های دوران خدمت تا مشکلات مالی برای سربازان و حقوق و مستمری سربازی و در نهایت بیمه دوران خدمت که آیا در بازنشستگی منظور می شود یا خیر؟ این موارد برای سرباز وظیفه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. به همین دلیل، قانونگذار برای احترام به افرادی که دو سال از بهترین سال‌های عمر خود را برای خدمت به وطن و کشور خود صرف می‌کنند، تمهیداتی اندیشیده است که با حفظ شرایطی این دوران جز سوابق بیمه محسوب شده و به سال‌های سابقه اضافه شود. برای آشنایی بیشتر با نحوه احتساب خدمت سربازی در سوابق بیمه با مجله دلتا همراه باشید.

احتساب خدمت سربازی در سوابق بیمه

بیمه سربازی در انتهای دوران خدمت در هر شغل یا حرفه‌ای که باشید جز بیمه بازنشستگی بوده و به عنوان سوابق کاری منظور می شود. البته شخص باید به جز سابقه بیمه سربازی در بیمه تامین اجتماعی سابقه بیمه دیگری هم داشته باشد و به مدت مشخصی حق بیمه پرداخت کرده باشد. یعنی افرادی که به جز دو سال خدمت حق بیمه دیگری برای آنها پرداخت نشده باشد نمی‌توانند در خصوص سابقه بیمه سربازی ادعایی داشته باشند. البته به طور کلی هم این سابقه دو سال بیمه خدمت سربازی برای این افراد کارایی ندارد، چرا که یک شخص با دو سال سابقه کار نمی‌تواند بازنشسته شود. به همین دلیل این سابقه بیمه در ادامه سوابق بیمه بعدی فرد محاسبه و برای دوران بازنشستگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خدمت سربازی در سوابق بیمه

آیا برای بیمه سربازی باید مبلغی پرداخت شود؟

برای اینکه بیمه سربازی جز سابقه کار محسوب شود، باید مورد تایید سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد و سازمان مزبور هم برای تایید این دو سال حق بیمه و قبول آن برای بازنشستگی، مبالغی را در نظر می‌گیرد که البته با توجه به سال پایان خدمت و ارائه درخواست خرید بیمه خدمت سربازی متفاوت است. در دوران خدمت سربازی کلیه سربازان دارای دفترچه بیمه بوده و می‌توانند از کلیه خدمات این دفترچه در بیمارستان‌های طرف قرارداد نیروهای مسلح استفاده کنند. به همین دلیل اشخاصی که دوران خدمت سربازی را گذرانده‌اند، برای جبران این خدمات و نیز به دلیل عدم پرداخت حق بیمه در دو سال خدمت باید مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی بپردازند تا این دوران جز سوابق بیمه آنها محسوب شود.

سابقه بیمه سربازی برای سربازان قبل از سال ۱۳۸۳ رایگان است

کسانی که خدمت سربازی را قبل از سال ۱۳۸۳ گذرانده باشند به شرط آنکه قبل از خدمت حق بیمه پرداخت کرده باشند و مشغول به کاری باشند که برای آن حق بیمه پرداخت شود، بیمه سربازی آنها هم در ادامه به عنوان سابقه کار محسوب شده و برای قرار گرفتن در سابقه بازنشستگی نیاز به پرداخت مبلغی به سازمان تامین اجتماعی ندارند.

سوابق بیمه خدمت سربازی

نحوه محاسبه بیمه سربازی برای سربازان بعد از سال ۱۳۸۳

اشخاصی که بعد از سال ۱۳۸۳ به خدمت اعزام شده‌اند باید برای احتساب بیمه سربازی در بازنشستگی مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند. میزان این مبلغ به زمان درخواست خرید بیمه سربازی بستگی دارد. متقاضی باید معادل ۷ درصد میانگین حقوق و دستمزد دو سال قبل از درخواست را بپردازد و ۲۳ درصد مابقی توسط دولت پرداخت می‌شود.
نحوه محاسبه این مبلغ به این شکل است که از زمان درخواست شخص برای خرید بیمه سربازی میانگین حقوق دو سال آخر کاری وی محاسبه شده و این میانگین در هفت درصد ضرب می‌شود و در ادامه مبلغ به دست آماده در زمان طول خدمت شخص ضرب می‌گردد و مبلغی که بدست می‌آید، باید به عنوان هزینه خرید سربازی توسط شخص متقاضی پرداخت گردد. مثلا اگر شخصی میانگین حقوقش در دو سال پایانی عمر کاری ۹۰۰ هزار تومان باشد این مبلغ در ۷ درصد ضرب می‌شود. عدد به دست امده ۶۳ هزار تومان خواهد بود. این عدد در ۲۴ ماه خدمت سربازی ضرب شده و عدد یک میلیون و پانصد و دوازده هزار تومان بدست می‌آید. این مبلغ رقمی است که شخص متقاضی باید برای خرید بیمه دوران خدمت به سازمان تامین اجتماعی بپردازد.
البته لازم به ذکر است که به تازگی پرداخت مبالغ خرید بیمه خدمت سربازی به صورت قسطی هم امکان‌پذیر شده است. افراد می‌توانند برای پرداخت قسطی به سازمان تامین اجتماعی درخواست داده و این سازمان تا ۱۲ قسط را برای متقاضیان در نظر خواهد گرفت.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با مجازات تقلب برای نرفتن به سربازی “تقلب برای نرفتن به سربازی” را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …