با به هم خوردن نظام حاکم بر شیوه عرضه و تقاضا در حوزه مسکن ، مشکلات بی شماری در سالهای اخیر برای این بخش بوجود آمده است. مشکلاتی که زاده ی افزایش قیمت ارز، سود جویی برخی از مالکان و… بوده و خرید و فروش خانه را با آشفتگی های زیادی مواجه کرده است.
به گزارش مجله دلتا به نقل از اقتصاد نیوز، فرشید پور حاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت:« صنعت ساختمان ۵ سال در رکود بود و این امر باعث انباشت تقاضا وتورم شد».
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت تاثیرافزایش قیمت تمامی کالاها و خدمات در کشور ظرف ۵ سال گذشته افزود:« در مدت ۵ سال گذشته قیمت همه کالاها افزایش پیدا کرد، اما مسکن هیچ افزایش قیمتی نداشت، که این موضوع باعث انباشت تقاضا و جهش در قیمت مسکن شد».
وی تصریح کرد:« در نیمه دوم سال ۹۶ مسکن رونق پیدا کرده بود اما در سال ۹۷ به دلیل نوسانات قیمت دلار، عده ای شتابزده وارد بازار مسکن شدند و بازار دچار افزایش قیمت شد.»
پور حاجت با اشاره به ایجاد بی نظمی و خلل در نظام عرضه و تقاضا افزود:« نظام عرضه و تقاضا در چند سال گذشته دستخوش بی انضباطی شده است و روند ساخت و ساز در گذشته به نحوی بود که نتوانستیم متناسب با برنامه ها و طرح جامع، مسکن تولید کنیم و همین امر جو روانی مسکن را دستخوش آشفتگی کرد. همچنین با توجه به طولانی بودن روند صدور پروانه های ساختمانی در کشور و بروکراسی اداری که متولیان امرتولید را آزار می دهد ، اتفاق مثبتی در بهبود فضای کسب و کار صورت نگرفته است.»
وی در پایان اضافه کرد:« باید فعالان بخش مسکن اطمینان خاطری برای افزایش تولید مسکن داشته باشند اما قوانین مزاحم مانع کار آنها می شود به طور مثال (ماده ۷۷) مالیات بر ساخت و ساز است که در دو سال، اجرایی نشده و اگر امسال اجرایی شود قیمت مسکن افزایش چند درصدی خواهد داشت.»