در قوانین و مقررات هر کشور جرائمی پیشبینی شده که افراد با ارتکاب آنها مجرم شناخته شده و میتواند عواقب جبرانناپذیری برای آنها در پی داشته باشد. البته باید در نظر داشت که اطلاع و آگاهی اشخاص از جرم بودن یا نبودن عمل ارتکابی در نحوه تصمیم گیری دادگاه در تعیین میزان مجازات تاثیر بسزایی دارد. یکی از این جرائم سرک کشیدن و دسترسی بیاجازه به تلفن همراه دیگران است. در این نوشتار به بررسی مجازاتی که قانون برای جرم مذکور تعیین کرده پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
دسترسی غیر مجاز به تلفن همراه دیگران
بر اساس ماده ۱ قانون جرایم رایانهای هر کس به طور غیرمجاز به دادهها، سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی پیدا کند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
قانونگذار سرک کشیدن به تلفن همراه دیگران و دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای یا مخابراتی را جرم دانسته و اگر این دسترسی بدون اجازه شخص باشد جرم به حساب میآید، اما در مواردی که خود شخص، اجازه مشاهده یا ورود به سامانه را داده باشد جرمی روی نمیدهد.
اگر سامانه مورد نظر گوشی همراه یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد و مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی وارد سیستم شود، مجرم شناخته خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با جرم سؤاستفاده از عکسهای دیگران در شبکههای اجتماعی “سوءاستفاده از عکس دیگران در فضای مجازی” را مطالعه کنید.
روزبهاني
۱۴ فروردین ۱۳۹۹ در ۴:۳۷ ب٫ظ
اطلاعات خوب بود
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۳۹۹ در ۳:۴۶ ب٫ظ