خارش گوش برای تمام افراد و در تمام سنین اتفاق میافتد و درمان آن به علت خارش گوش بستگی دارد.
علت خارش گوش چیست؟
۱. عفونت گوش
در برخی مواقع خارش گوش حاکی از عفونی شدن گوش یا گسترش عفونت در گوش است. این عفونت میتواند به سبب ورود باکتریها و یا ویروسهای ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا رخ دهد. از دیگر دلایل عفونت گوش، نفوذ آب در آن یا تجمع موم گوش (جرم گوش) است. اگر علت خارش گوش عفونت باشد، توجه کنید که این عفونت عود میکند و شاید نیاز به درمان پزشکی داشته باشد.
۲. خشکی گوش
گوش انسان برای تمیز و سالم نگه داشتن خود، همواره مقداری روغن و موم گوش تولید میکند. تمیز کردن بیش از حد گوشها این موم محافظ را از گوش خارج کرده و آن را خشک میکند که در نهایت به خارش گوش منجر خواهد شد. همچنین تولید این موم در برخی افراد به نسبت کمتر است که خود از دلایل خشکی گوش محسوب میشود و از نشانههای آن پوسته پوسته شدن نواحی اطراف گوش است.
۳. آلرژی غذایی
گاهی بدن انسان به برخی از مواد غذایی واکنش آلرژیک نشان داده و نتیجه آن به شکل خارش گوش ظهور میکند. برخی از این حساسیتها عبارتاند از:
- حساسیت به آجیل
- مبتلایان به تب یونجه
- حساسیت به شیر
- حساسیت به ماهی و صدف دریایی
- حساسیت به گندم
- حساسیت به سویا
۴.آلرژی دهان
نوعی واکنش آلرژیک به گرده است که معمولاً باعث خارش نواحی اطراف دهان میشود.غذاهایی که بالقوه سبب سندرم آلرژی دهان میشوند عبارتاند از:
- میوههایی مانند سیب، خربزه، گیلاس، کیوی و موز
- دانه آفتابگردان
- بادام
- فندق
۵. انسداد موم گوش
تجمع موم گوش در برخی موارد باعث گرفتگی گوش میشود. اگر جسمی چون گوش پاککن، انگشت، یا پارچهای را محکم به داخل گوش خود فرو کنید، احتمال دارد موم گوش را به عقب رانده و روی هم فشرده شود. انسداد موم باکتریهای موجود در گوش را جذب می کند که از دلایل بروز عفونت است.
۶. سمعک
برخی از افراد پوست حساسی دارند یا نسبت به مواد پلاستیکی واکنش حساسیتی خفیف نشان میدهند. پوششهای پلاستیکی روی سمعک نیز گاهی اوقات سبب خارش گوش میشود. همچنین اگر پشت سمعک آب جمع شود، خود دلیل دیگر برای خارش گوش است.
۷. گوش شناگر
اگر آب در گوش جمع شود، ممکن است تولید باکتری و در نتیجه باعث ایجاد عفونت در گوش شود. علائم زیر نشانه وجود باکتری در گوش است:
- درد گوش
- درد گردن، صورت یا سر
- التهاب گوش
- احساس انسداد گوش
- ترشحات گوش
- دشواری شنیدن
۸. تب یونجه
زمانی اتفاق میافتد که افراد نسبت به ذرات موجود در هوا مانند گرده، گرد و غبار یا خز حیوانات واکنش آلرژیک داشته باشند که با علائم زیر همراه است:
- چشمان اشک آلود
- آبریزش بینی
- سردرد
- عطسه
- احتقان
۹. مشکلات پوستی
گاهی برخی از مشکلات پوستی از قبیل پسوریازیس، اگزما و درماتیت به خارش گوش و حتی در مواقعی به پوسته پوسته شدن نواحی اطراف گوش منجر میشوند.
۱۰. آلرژی پوستی
گاهی پوست درون کانال گوش به محصولات زیبایی مانند اسپری مو یا حتی شامپو حساسیت نشان میدهد که به آن آلرژی پوستی می گویند؛ بنابراین بهتر است تا حد امکان از محصولاتی چون گوشوارههای نیکلی استفاده نکنید.
پیشگیری از خارش گوش
- هنگام شنا گوشبند بگذارید تا آب وارد گوش نشود.
- اگر آب وارد گوش شد، با سشوار آن را کاملاً خشک کنید.
- از وارد کردن هرگونه پارچه، گوش پاککن، خلال دندان، مداد و … به داخل گوش خودداری کنید.
- برای سلامت سیستم شنوایی خود هر از گاهی به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
ناشناس
۲ تیر ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۸ ب٫ظ
درست
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۳۹۸ در ۳:۴۶ ب٫ظ
مسعود
۲۶ اسفند ۱۳۹۸ در ۲:۳۵ ب٫ظ
ممنون
جعفری
۱۵ اسفند ۱۳۹۸ در ۲:۳۸ ب٫ظ
سپاس از مطالب مفید سایت
روزبهانی
۱۵ اسفند ۱۳۹۸ در ۸:۵۴ ق٫ظ
اطلاعات خوب بود