چگونه می‌توان از خروج فرزند از کشور جلوگیری کرد؟

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در مواردی که هر کدام از پدر یا مادر بدون کسب اجازه و رضایت طرف دیگر، تصمیم بگیرد فرزند را از کشور خارج کند طرف دیگر می‌تواند با تقدیم دادخواست به دادگاه، مانع از خروج فرزند شود.
خروج فرزند از کشور

 در برخی موارد پدر یا مادر بدون رضایت دیگری تصمیم به خروج فرزند از کشور می‎‌گیرند. در چنین مواردی قانونگذار قوانین و مقررات خاص و مشخصی را مقرر کرده است که افراد نمی‎‌توانند از آن ها تخطی کنند. در این نوشتار از مجله دلتا در خصوص خروج فرزند بدون رضایت پدر یا  مادر مورد بررسی قرار می گیرد.

جلوگیری از خروج فرزند از کشور

 هر کدام از پدر یا مادر بدون کسب اجازه و رضایت طرف دیگر تصمیم به خارج کردن فرزند از کشور گرفته باشد طرف دیگر می‎‌تواند با تقدیم دادخواست به دادگاه، مانع از این اقدام شود. صغیر و مجنون را نمی‌توان بدون کسب رضایت از ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آن‌ها طبق قانون به او واگذار شده است از محلی که بین دو طرف مقرر شده و یا محل اقامت فرزند قبل از طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد. مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند.

دادگاه در صـورت موافقت با خـارج کردن صغیـر و مجنون از کشور، بنابر درخواست افراد دارای حق، برای تضمین باز گرداندن صغیر و مجنون قرارتأمین مناسبی صادرمی‌کند. در مواردی که حضانت با مادر است بدیهی است که طبق قانون گذرنامه برای اشخاص زیر ۱۸ سال تمام، اجازه پدر برای خروج از کشور نیاز است.

داشتن حضانت فرزند برای مادر به این معنا نیست که او می‌تواند فرزند را از کشور خارج کند. اگر حضانت با پدر باشد اگر چه می‌تواند برای فرزند گذرنامه بگیرد ولی مادر می‎‌تواند با درخواست از اداره گذرنامه، مانع خارج شدن فرزند از کشور شود.

ممانعت از خروج فرزند از کشور

مدارک مورد نیاز طرح دعوای ممانعت ازخارج کردن فرزند از کشور 

  1. کارت ملی خواهان (اجباری)
  2. کپی برابر اصل شناسنامه خواهان و فرزند/ فرزندان (اجباری)
  3. کپی برابر اصل سند ازدواج (اختیاری)
  4. کپی برابر اصل سند طلاق (اختیاری)
  5. دادخواست حق حضانت (اختیاری)

افراد در صورت عدم وجود مدارک اختیاری یاد شده می­‎‌توانند مدارکی از جمله درخواست استعلام، تحقیقات محلی، شماره پرونده استنادی، شهادت شهود و مطلعین و…  را ارائه کنند.

حضانت

شرایط خروج از کشور فرزند

 اجازه پدر برای خروج از کشور نیاز است. همچنین داشتن حضانت به مادر این اجازه را نمی‎‌دهد که فرزند را بدون رضایت پدر به خارج از کشور ببرد. راه دیگر این است که مادر یا شخص دیگری که به حکم دادگاه عهده‌دار حضانت فرزند است، نسبت به ممنوع ‌الخروجی فرزند اقدام کند تا پدر نتواند فرزند را از کشور خارج کند.

مطلب نفقه فرزند بر عهده کیست؟ را بخوانید.

۶ دیدگاه

  1. جهان

    ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ در ۵:۱۷ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۳۶ ق٫ظ

  3. ثامن

    ۳ آذر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۶ ق٫ظ

  4. آژن

    ۳ آذر ۱۳۹۸ در ۹:۴۱ ق٫ظ

  5. بزرگی

    ۳ آذر ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق٫ظ

    خوب بود

    پاسخ

  6. یوسفی

    ۳ آذر ۱۳۹۸ در ۸:۴۴ ق٫ظ

    جالب بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …