خورشت ترش واش یک غذای گیلانی بسیار خوشمزه است که مانند دیگر غذاهای این خطه، معمولا با کته سرو میشود. در طبخ این خورشت از سبزی محلی مخصوص ترش واش استفاده میشود که میتوانید آن را از عطاری تهیه کنید. توصیه میشود در پخت این خورشت از دیگر سبزیها استفاده نکنید و آن را فقط با سبزی مخصوص ترش واش درست کنید تا طعم اصیل آن حفظ شود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت ترش واش را با هم یاد بگیریم.
مواد لازم برای طرز تهیه خورشت ترش واش
- سبزی ترش واش: ۵۰۰گرم
- مرغ: ٣ تکه
- پیاز: یک عدد
- گوجهفرنگی: ۳ عدد
- بادمجان: ۳ عدد
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- سیر به میزان دلخواه
طرز تهیه خورشت ترش واش شمالی
مرحله اول
به تکههای مرغ نمک، فلفل و زردچوبه میزنیم تا طعم بگیرند. سپس آنها را در روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم. پیاز را نگینی خرد میکنیم. آن را با کمی روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم
گوجهفرنگیها را حدود ۵ دقیقه در آب جوش میاندازیم تا بتوانیم بهراحتی پوست آنها را جدا کنیم. پس از گذشت این زمان، پوست آنها را گرفته و نگینی خرد میکنیم.
مرحله سوم
گوجهفرنگی را به پیازداغ اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم. وقتی کاملا با هم مخلوط شدند و رنگ گوجه تغییر کرد، رب و سبزی مخصوص ترش واش را اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم. این سبزی شامل سبزیهای محلی همچون ترش واش، ترشک، خالواش، چوچاق، گشنیز، نعنا، چغندر و سیر است. ترکیب سبزی ترش واش معمولا به این صورت است که نسبت سبزیهای ترش واش، ترشک و گشنیز به بقیه سبزیها بیشتر است.
مرحله چهارم
سیر را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم تا سرخ شود. مقدار سیر در این غذا سلیقهای است و بنا به ذائقه هر مقدار سیر که دوست دارید، استفاده کنید. سپس مرغ و سیر سرخشده را با کمی نمک به مواد میافزاییم. حدود نیم لیتر آب در خورشت میریزیم، روی حرارت ملایم میگذاریم تا جا بیفتد.
مرحله آخر از طرز تهیه خورشت ترش واش
بادمجان را پوست گرفته و کمی نمک به آن میزنیم. یک ساعت کنار میگذاریم تا تلخی بادمجان از بین برود. سپس آن را سرخ میکنیم.
یک گوجهفرنگی هم حلقهای خرد کرده و سرخ میکنیم. در ده دقیقه آخر پخت، مقداری آبغوره با بادمجان و گوجه سرخ شده به خورشت اضافه میکنیم.
وقتی خورشت آماده شد، آن را با کته و انواع مخلفات مانند سیرترشی و زیتونپرورده سرو کنید. اگر طرفدار غذاهای محلی هستید، با خوردن این غذا بوی رشت را احساس کنید در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی ته چین سبزی پلو را بخوانید.
ناشناس
۱۱ فروردین ۱۴۰۱ در ۶:۳۵ ق٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۰۷ ق٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۱ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۵۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۹ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۳ ب٫ظ
حیدری
۲۹ آبان ۱۳۹۸ در ۴:۴۱ ب٫ظ
این دیگه غذای محلی خودمان است خیلی عالیه
مریم سوری
۱۸ دی ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۳ ب٫ظ
چه خوب
یوسفی
۱۴ مهر ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۵ ق٫ظ
عالیه
مریم سوری
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۸:۲۲ ق٫ظ
ممنون
نامجو
۱۳ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق٫ظ
خوش مزست
مهرآسا رمضانی
۲۹ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۱:۳۲ ب٫ظ
شما لطف دارید ❤❤
صلابت
۱۱ مهر ۱۳۹۸ در ۸:۲۲ ب٫ظ