ایران کشوری پهناور با آب و هوایی چهار فصل است که تنوع اقلیمی و فرهنگی زیادی دارد. بنابراین اگر با شهرها و روستاهای عجیب در کشورمان روبهرو شدید شگفت زده نشوید. در اینجا بعضی از عجیب ترین شهرهای ایران را به شما معرفی میکنیم. با صفحه گردشگری مجله دلتا همراه باشید.
لار تنها شهر بدون کوچه در خاورمیانه
همه چیز از یک زلزله وحشتناک شروع شد، زلزلهای در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ شهر لار را ویران کرد. بعد از آن زلزله هولناک، شهر جدید لار را ساختند. لار جدید ۶ کیلومتر با لار قدیم فاصله داشت. نقشه شهر لار بر اساس اصول جدید و به صورت ضد زلزله بنا شد.
مهندسان نقشه کش، خوب میدانستند که این شهر روی یک گسل عظیم است و این امکان وجود دارد که دوباره قربانی زلزله شود. برای همین از یک طرح شطرنجی استفاده کردند. به این صورت که کلیه خیابان ها یکدیگر را قطع میکنند. این نقشه، شهر را مملو از تقاطع کرد. اما حتی یک کوچه هم در آن وجود ندارد. خیابانهای عریض و ساختمانهای کمارتفاع و مستحکم، به مردم این شهر در هنگام وقوع زلزله، شانس بیشتری برای ادامه زندگی میبخشد.
شهر جدید لار نه فقط در ایران، بلکه در خاورمیانه هم به عنوان تنها شهر بدون کوچه شناخته شده است. لار در استان فارس قرار دارد.
اگر به این دست مطالب علاقهمن هستید سری هم به مطلب ۵ کشوری که خورشید در آنها غروب نمیکند بزنید.
چالدران شهر بدون کولر
شاید باورش برای خیلی از ما سخت باشد که حتی در تابستان داغ، شهری وجود دارد که مردمش از کولر استفاده نمیکنند. چالدران در بین رشته کوه های زاگرس قرار دارد و وجود پارک جنگلی و باغهای اطراف این شهر، باعث شده که آب و هوایش آنقدر مطلوب و دلپذیر باشد که نیاز به وسایل سرمایشی نیست.
در پشت بامهای این شهر، نشانی از کولر دیده نمیشود. حتی هنگام ساخت ساختمان، معماران جایی برای هیچگونه وسیله سرمایشی در نظر نمیگیرند. چالدران در آذربایجان غربی قرار دارد.
جلفا شهری بدون گورستان
شهر جلفا یکی از شهرهای مرزی استان آذربایجان شرقی و تنها شهر بدون گورستان در ایران است. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که مردم این شهر، افراد فوت شده را کجا دفن میکنند؟ تمام جمعیت این شهرستان را افراد غیر بومی تشکیل میدهند. همینطور رسم دفن کردن اموات در زادگاه اصلیشان باعث شده که اهالی جلفا، عزیزان از دست رفته خود را به روستا و شهرهای اطراف که زادگاهشان محسوب میشود، منتقل و آنجا دفن کنند. به همین دلیل تلاش برای ایجاد قبرستان در این شهر بینتیجه بوده است.
کیش تنها شهر بی موتورسیکلت
تصور کنید شهری وجود دارد که در آن هیچ موتوری نیست. موتور سواری در جزیره کیش ممنوع است و موتورها در این جزیره پلاک نمیشوند. بنابراین کیش به شهر بدون موتورسیکلت معروف است.
بندر عسلویه پرجمعیت ترین شهر مهاجر نشین ایران
بندر عسلویه یک شهر بندری در استان بوشهر در سواحل خلیج فارس است. این بندر به دلیل پروژه بزرگ پارس جنوبی که در حوزه نفت و گاز فعالیت میکند، مورد توجه افراد جویای کار قرار دارد. به همین دلیل عسلویه شهری است که جمعیت مهاجران و نیروهای مشغول به کار در آنجا تعدادشان یازده برابر جمعیت بومی است.
پاوه شهری بدون چراغ قرمز
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در شهر پاوه تا به حال هیچ رانندهای پشت چراغ قرمز نمانده است. دلیل اصلی این اتفاق، نبودن زمین مسطح در تقاطع خیابانهای این شهر است. چون پاوه شهری پلکانی به شمار میرود. یکی از نکات مثبت نداشتن چراغ قرمز در پاوه، رعایت حق تقدم در رانندگی است که باعث شده آمار تصادف در این شهر بسیار پائین باشد. پاوه در استان کرمانشاه قرار دارد.
اندیمشک شهری با سه سد جهانی
اندیمشک تنها شهری در خاورمیانه است که سه سد بزرگ در مقیاس جهانی دارد. بیش از ۸۰ درصد برق کشور را اندیمشک تامین میشود. کرخه، دز (شهدای چهارآذر) و بالارود از سدهای این شهر به شمار میروند. اندیمشک از شهرهای استان خوزستان است.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب گردشگری سری هم به مطلب مطبوعترین مکانها برای سفر نوروزی کداماند؟ بزنید.
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۲ ب٫ظ
عالی 👍👍👍
اسدی
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۶:۳۴ ب٫ظ
سلام سال عیدبرشماوهمه ی خوانندگان و….دلتامبارک بادبسیارعالی درکمال ساده نویس
زینب حلبی نژاد
۴ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۹ ق٫ظ
سال نو بر شما هم مبارک مباشد.
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۳:۲۷ ق٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۰۰ ق٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
سعیدی
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۶ ب٫ظ
فوقالعاده عالی و امکان پذیر می باشد
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۱۰ ب٫ظ
ناشناس
۱ مرداد ۱۳۹۹ در ۴:۵۵ ب٫ظ
و ملارد به واقع یکی از زشت ترین شهرهای ایران است که بعد از انقلاب ساخته شد و واقعا حال ادم بهم میخورد وقتی معماری های زشت این شهر را میبیند و علت اصلی آنهم عدم استفاده از معماران برجسته برای طراحی اولیه و طرح تفضیلی شهر میباشد یعنی شهرداری با پول گرفتن از تاجران به هرکسی اجازه داد با هر فرم زشتی سازه تی بنا کند که فقط جنبه ی کاربری ان مدنظر بود و به هیچ وجه به زیبایی ان اهمیتی داده نشده اساسا این مشکلی بزرگ در تمام کشور بعد از انقلاب است که کمترین اهمیت به معماری داده شد چون کشور در دست مسئولین قرون وسطی ای افتاده بود
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۷:۲۷ ب٫ظ
ژیلا
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۷:۲۸ ب٫ظ
خیلی جالب و خواندنی بود
زینب حلبی نژاد
۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۲:۵۱ ب٫ظ
سپاس از نظرات شما.
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۸ ب٫ظ
راست می گی
مسعود
۱۱ آبان ۱۳۹۸ در ۹:۳۸ ق٫ظ
بسیار جالب و مفید و آموزنده بود ممنون
عشق
۱۰ آبان ۱۳۹۸ در ۹:۱۴ ب٫ظ
خیلی عالی ولی مگه میشه یه شهر کوچه نداشتباشه
مسعود
۱۰ آبان ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۰ ق٫ظ
بسیار مفید و ارزنده بود ممنون
رضا
۳ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق٫ظ
خیلی خیلی ممنون
بردیا
۲ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۴۱ ب٫ظ
بسیار اموزنده و زیبا
فرهاد کرمی
۲ مهر ۱۳۹۸ در ۴:۳۰ ب٫ظ
یوسفی
۲ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۰۱ ق٫ظ
واقعا زیباست
افشاری
۱ مهر ۱۳۹۸ در ۵:۴۱ ب٫ظ
ممنونم بخاطر توضیح در مورد ساخت شهر لار
زنبور پرکار
۱۰ آبان ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۲ ب٫ظ
پس با وجود شهر لار در پنجاه سال گذشته که بر اثر زلزله ویران شده بود یک شهر جدید ساخته شد امه بعد از پنجاه سا ل و طبیعتا پنجاه سال پیشرفت تکنولوژی و افزایش در آمد ایران بعد از اینکه شاه ایران در آمد کشور را به بیشترین رشد ممکن را را با وجود آورده بود پس چرا هنوز زلزله زدگان کرمانشاه و آذربایجان شرقی در چادر و کا نکس زندگی می کنند ؟
ر