باغ موزه قصر در واقع یک زندان تاریخی، وسط یک باغ ایرانی است. آیا تا به حال فکر کردهاید زندان هم میتواند دیدنی باشد؟ فکر نکردهاید؟ اگر بدانید زندان گردی یکی از شاخههای پرطرفدار گردشگری در همه جای دنیااست، نظرتان عوض میشود. زندانهای عجیب و غریب یا قدیمی یکی از جذابترین دیدنیها برای گردشگران هستند. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید تا با هم سری به باغ موزه قصر بزنیم. جایی که در گذشتههای دور به عنوان زندان مورد استفاده قرار میگرفت؛ اما امروزه از باغ موزههای باصفای شهر به شمار میرود.
سیل به قصر زد
باغ موزه قصر در زمان قاجار ساخته شد. آن هم جایی دور از مرکز تهران. در واقع آن زمان، موزه قصر مجموعهای از ساختمانهای باشکوه بود که قرار بود به عنوان اردوگاه تابستانی قاجارها مورد استفاده قرار بگیرد. ساختمانهای آنجا را قصر نامیدند. قصر در باغی به نام “خرم آباد” ساخته شد. گفته میشود کلاه فرنگی، زورخانه و آمفی تئاتر داشت و آینهکاریهایی بینظیر، آن را زیباتر کرده بود. به رسم همه باغهای ایرانی، حوض و جوی آب هم داشت. با این همه به خاطر وقوع سیلی مهیب، بخشهای زیادی از باغ و ساختمانهایش تخریب شد.
داستان چاقویی که دسته خودش را برید
در زمان پهلوی اول، فهمیدند که شهر، زندان متمرکزی ندارد تا مجرمان را در آن سازماندهی کنند. برای همین تصمیم گرفتند ساختمانهای سیل زده باغ خرم آباد را به زندان تبدیل کنند و دقیقاً از همان نقطه بود که زندان قصر متولد شد. گروهی را مامور کردند تا در ساختمان قصر، زندان طراحی کنند و نکته بامزه اینکه بعد از افتتاح رسمی زندان، شخص طراح را به عنوان اولین زندانی در آن حبس کردند.
زندانی که دیگر زندان نیست
حالا دیگر باغ قصر خارج از تهران قرار ندارد. یعنی شهر به اندازهای رشد کرده که باغ را در برگرفته و حالا این محدوده تقریباً در مرکز شهر قرار گرفته است. قصر، حالا زندان هم نیست؛ بلکه به باغ موزهای مفرح تبدیل شده است که میتواند یک بعد از ظهر رویایی برای شما بسازد. این نوع تقریباً جدید گردشگری شهری را امتحان کنید و مطمئن باشید بد نمیگذرد. مخصوصاً اگر پسربچههایی دارید که عاشق پلیس شدن هستند!
نکات مهم در بازدید از باغ موزه قصر
در ساختمان موزه، سلولهایی میبینید که مجرمان تهران قدیم در آن نگهداری میشدند. دیدنش خالی از لطف نیست. مخصوصاً که زندانبانهایی مومی با لباسهای قدیمی، شبیه صحنههایی که در فیلمهای تاریخی دیدهایم، دارند کشیک فرضی میدهند. فضای باغ و ساختمانهای آن هم جذاب است. باغ و استخر آب و صدای آواز پرنده و هوای دلپذیر چیزی است که در پایتخت به راحتی پیدا نمیشود. پس آن را غنیمت بشمارید.
در آمفی تئاتر مجموعه میتوانید فیلمهای کوتاه معناگرا ببینید. کافی شاپ، سفره خانه و رستوران سنتی هم وجود دارد. نگران گرسنگی و تشنگی نباشید. در باغ موزه قصر رویدادهای فرهنگی زیادی برگزار میشود. آنها را پیگیری کنید. ورزش باستانی در زورخانه باغ در روزهای خاصی اجرا میشود و بازدید از آن برای عموم آزاد است. حیف است دیدن این مراسم فرهنگی- سنتی را از دست بدهید. باغ موزه قصر در خیابان شریعتی، میدان پلیس قرار دارد.
نجات
۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۵ ب٫ظ
خیلی خیلی جالب بود وسوسه شدم حتما برم
مرسی از نثر زیباتون
نرگس نظیف
۲۵ تیر ۱۳۹۸ در ۰:۳۰ ق٫ظ
سر کوچه ماست….. دلتون بسوزه?
رفیعی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۶ ب٫ظ
به به بسیار زیبا
حقی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۷ ب٫ظ
شگفتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ماکان
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۴ ق٫ظ
جالب و خاندنی بود برام.
نامجو
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۸ ق٫ظ
پیشنهاد میکنم حتما برای دیدن این موزه بروید.بسیار جذاب و دیدنی است
محسنی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۷ ق٫ظ
عالی بود مطالب
هیوا
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۶ ق٫ظ
آب خنک که میگن اینجا میخورن
یوسفی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۴۲ ق٫ظ
خیلی زیباست
دانش
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۷ ب٫ظ
سلام
بر زحمت کشان مجله دلتا
زمانی که این مکان زندان بود از بیرون دیده بودم
و آرزوی من این بود داخل زندان را ببینم
و زندگی زندانی ها را ببینم
حالا که بصورت موزه شده بسیار عالی است
نجاری
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۰۴ ب٫ظ
زندان زمانی زیباست که هیچ زندانی نداشته باشه
مهدی مختاری
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۴۲ ب٫ظ
جالبه
دانشی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۵۰ ب٫ظ
زندان قصر
وفایی
۲۶ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۸ ق٫ظ
البته الان زیاد هم شبیه زندان نیست ولی بازهم جالبه
نمازی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۲۴ ب٫ظ
جالب بود
کاشی پور
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۰۹ ب٫ظ
زیبا بود