یکی از کهنترین و زیباترین نمادهای شهر تهران که مقصدی بینظیر برای گردشگران خارجیاست، برج آزادی تهران است. به عنوان یکی از نمادهای تهران و حتی ایران شناخته میشود، معماری منحصربهفردی داشته و اهمیت بسیاری در وقایع سیاسی-اجتماعی دارد.
با وجود عمر کوتاهش در خاطره جمعی تهرانیها و حتی کل مردم کشور جایگاه ویژهای دارد. جالب است به شما بگویم در نظرسنجیهای مختلف، که بین برج میلاد و برج آزادی برپا شد، بیشتر مردم تهران برج آزادی را بهعنوان نماد شهر انتخاب کردهاند.
سازه باشکوه
بنایی بینظیر و تماشایی با معماری حیرتانگیز که در یکی از مهمترین میدانهای تهران جا خوش کرده برج آزادیاست. وقتی به عکسهای هوایی گرفتهشده از برج آزادی نگاه میکنیم، به عروسی میماند که دامن خود را روی زمین گسترده است.
این برج و میدان برای یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی، توسط حسین امانت ساخته شد. تا پیش از انقلاب با نامهای میدان و برج شهیاد آریامهر بین مردم شهرت داشت. بعد از انقلاب این نامها به برج و میدان آزادی تغییر پیدا کردند.
معماری شگفتانگیز این برج آن را تبدیل به جاذبه گردشگری بسیار زیبا برای گردشگران ایرانی کرده است. هر توریست که پایش به تهران برسد، صددرصد با این بنای زیبا عکس خواهد گرفت. جایی که معماریاش الهامی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی است. این سازه از تاریخ ۲۶ اسفندماه سال ۱۳۵۰ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران قرارگرفته است.
آزادی فقط برج نیست
شبهای میدان آزادی با نورپردازیهای روی برج بسیار زیبااست. میتوانید تصاویر زیبایی را در آلبوم خاطرات خود ثبت کنید. همچنین بدانید برج آزادی دارای بخشهای مختلفیاست که مختصر به آنها پرداختهایم.
طبقه زیرزمین
ورودی برج آزادی در ارتفاع ۵ متری پایینتر از سطح زمین میتوانید وارد برج شوید. این ورودی شما را به درِ ضلع شمالی، نگهبانی، بلیت فروشی؛ درِ ضلع شرقی، سالن ایرانشناسی، گذرگاه پیشینیان؛ درِ ضلع جنوبی و سالن تشریفات میرساند.
سالن ایرانشناسی
نخستین بخش برج آزادی با ورودی مجزا، سالن ایرانشناسیاست با ماکتی از استانهای مختلف کشور که با نورپردازیهای مختلف در فضایی تاریک به نمایش درآمدهاند.
گذرگاه پیشینیان
این بخش شامل چند ویترین میشود که در آن بهصورت دورهای اشیای مختلف تاریخی و آثار هنرمندان به نمایش درمیآید.
تالار کهن
درست زیر برج قرار دارد و ویترینهایی برای نمایش آثار مختلف هنری و تاریخی به چشم میخورد. مجموعهای از عروسکهای نمایشی کشورهای مختلف در این تالار به نمایش درآمدهاند.
تالار آینه
پلانی مستطیلشکل که در دیوارههای غربی و شرقی آن ۶ ویترین به چشم میخورد. طراحی این ویترینها بهگونهای بوده است که در سطح کناریشان آینههایی قرار داده شود و بهاینترتیب اشیای داخلشان جلوهای تا بینهایت پیدا کنند.
نگارخانه و کتابخانه
در بخش بالایی تالار آینه نگارخانه قوام قرار دارد، شبیه راهروی نیمدایره است که ۸ ویترین برای نمایش آثار هنری یا صنایع دستی ایران. در شرق نگارخانه اقوام، کتابخانه عمومی برج آزادی قرار دارد؛ با ظرفیت پانزده هزار جلد کتاب.
سالن نمایش
سالن نمایش با ظرفیت ۳۰۰ نفر در عمق پانزده متری از سطح زمین ساختهشده است. با هجده سکو برای نمایشهای مختلف تئاتری.
حرف آخر
حتماً به بام برج آزادی بروید. داخل برج، دو آسانسور وجود دارد که از دیوارههای آن بالا میروند و شما را به بخشهای بالایی و تا بام برج میرساند. میتوانید عکسهای زیبایی از این گردشگری با خود ببرید.
دهنوی
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۳:۰۰ ب٫ظ
واقعا جالب بود. حتما باید یک سر به موزه ایرانشناسیش بزنم
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۲۰ ب٫ظ
بله خیلی هم عالی 🙂
پیمان
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۵۹ ق٫ظ
خیلی عالی بود
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۲۰ ب٫ظ
سپاسگزارم 🙂
نامجو
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق٫ظ
عالی بود
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق٫ظ
سپاسگزارم 🙂
مهران
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۰:۱۱ ق٫ظ
ضمن تشکر از مجله بینظیر دلتا
سالیان سال موزه و بخشهای تفریحی برج آزادی تعطیل شد و متاسفانه بعد از بازگشایی دیگه خبری از فرشهای نفیس موزه نبود .
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق٫ظ
با سلام و سپاس 🙂
مهدی فراهانی
۱۵ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۳۹ ب٫ظ
جالب بود
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق٫ظ
سپاسگزارم 🙂
سعدی
۱۵ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۳۵ ب٫ظ
بسیار زیبا و عالی بود باتوجه به اینگونه مکانهای دیدنی خدا کند که برقرار بماند
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۱ ق٫ظ
سلامت باشید
به امید خدا 🙂
رضایی
۱۵ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۲۵ ب٫ظ
فوق العادس.
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ق٫ظ
بلی بلی 🙂
ماکان
۱۵ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۲۴ ب٫ظ
بسیار زیبا و دیدنی است میدان آزادی.زنده باد ایران عزیزمان.
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ق٫ظ
بلی
بلی 🙂
فرامرزی
۱۵ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۰۸ ب٫ظ
به امید اینکه از این سازه ها دوباره در ایران ساخته شود
گلزار
۱۶ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ق٫ظ
🙁 بلی