خیلی خوب بود اگر میتوانستیم با تمام همکاران خود، فارغ از ویژگی های شخصیتی شان تعامل مثبت و به دور از تنش داشته باشیم؛ اما متأسفانه این اتفاق هیچگاه نمیافتد، چون هیچ کس همکاران خود را مثل دوستانش انتخاب نمیکند. برخی از همکاران شما ممکن است انسانهای فوق العادهای باشند که به دوستان همیشگی شما بدل شوند، اما عدهای از آنها نیز به احتمال زیاد با رفتارهای آزاردهندهشان اعصاب شما را خرد خواهند کرد. اگر میخواهید نحوه رفتار با همکاران مشکل ساز را یاد بگیرید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
شما هم اگر تجربهای در این زمینه دارید، با ما به اشتراک بگذارید.
۱- شخصیت بی ملاحظه
اینکه کسی هر از گاهی آنقدر هیجان زده شود که کلام فرد دیگری را قطع کند طبیعی است، اما شخصیتی که در این مورد از آن صحبت میکنیم، مدام میان صحبتهای دیگران میپرد. در جلسات، در مکالمات غیر رسمی و حتی از پشت تلفن. این کار نه تنها اعصاب شما را خرد میکند، بلکه باعث میشود نتوانید به درستی با او کار کنید.
راه حل
بار دیگر که یکدیگر را دیدید، قطع کردن صحبتهای خود را برای اولین بار بدون آنکه اشاره کنید، نادیده بگیرید. بار دوم که این موضوع تکرار شد، مؤدبانه به او بگویید «لطفاً اجازه بدهید حرفم را تمام کنم، بعد از آنکه حرفم تمام شد خوشحال میشوم نظر شما را نیز بشنوم. همانطور که میگفتم …»
تغییر حالت بدن به طرف حاضران نیز میتواند بعد از به زبان آوردن این جملات مفید باشد. سپس بعد از آنکه صحبتهایتان تمام شد، روی خود را به سوی او برگردانید تا نشان دهید الان میتواند صحبت کند.
۲- شخصیت فضول
شما ممکن است هفتهای ۴۰ ساعت یا بیشتر از وقت خود را در کنار همکارانتان سپری کنید و این میتواند صمیمیتی میان شما ایجاد کند. اما این حق شمااست که بخواهید جزئیات زندگی خود را خصوصی نگه دارید. متأسفانه این شخص نمیتواند به این حد و مرزها احترام بگذارد و از شما دربارهی انتخابهای احساسی، سلامتی، وزن، حقوق، ازدواج و مسائل دیگری که ترجیح می دهید خصوصی باقی بمانند سؤالات نامناسبی می پرسد.
راه حل
اگر نگران آن هستید که مبادا احساسات او را جریحه دار کنید، به این سؤالات وی با خنده و شوخی پاسخ سربالا بدهید. در مواقع دیگر ممکن است لازم باشد رویکرد مستقیم تری اتخاذ کنید. می توانید رک و راست به او بگویید: «راستش دوست ندارم پاسخ این سؤال شما را بدهم» یا «این مسئله شخصی است. ترجیح می دهم راجع به موضوع دیگری صحبت کنیم»؛ سپس بحث را عوض کنید.
۳- شخصیت کنترل گر
این فرد همکار و هم ردهی شمااست، اما طوری رفتار می کند که گویی بالاتر از شما قرار دارد. او مدام برای شما خرده فرمایش دارد، اطلاعات غیر ضروری به شما می دهد و از شما انتقاد سازنده به عمل می آورد. این کار نه تنها در سطح فردی شما را کلافه می کند، بلکه در سطح سازمانی نیز صلاحیت شما را نزد اعضای تیم و هر کسی که گزارش عملکردتان را می نویسد مخدوش می کند.
راه حل
از آنجا که این گفتوگو بسیار حساس است توصیه میشود آن را جایی دور از سایر همکاران و در محیطی دیگر انجام دهید. وقتی با فرد مورد نظر تنها شدید صحبت های خود را اینگونه آغاز کنید: «واقعاً مشخص است که خودتان را وقف شرکت کرده اید و سعی دارید برای موفقیت و پیشرفت آن سخت تلاش کنید. این برای من واقعاً قابل تقدیر است».
آغاز کردن گفتگو با تعریف و تمجید، او را نسبت به بخش دوم گفتگو راغب خواهد کرد. سپس اضافه کنید: «با این حال حس می کنم انتقادات سازنده ی شما جلوی بهرهوری من را می گیرد و با اهدافی که رئیس برای من مشخص کرده تداخل پیدا می کند». سپس یک نمونه از این رفتار ها را که به تازگی از سوی وی سر زده مثال بزنید و صحبت های خود را اینگونه به پایان برسانید: «با وجود ارزشی که برای نظرات شما قائل هستم، ممنون می شوم اگر نظرات خود را به مواردی محدود کنید که مستقیماً به نقش و وظایف شما مربوط می شوند».
۴-شخصیت بامزه
شوخ طبعی در محیط کار عالی است، مگر آنکه با بازده شما تداخل داشته باشد. این شخصیت مدام جوک های نامناسب تعریف می کند و به نظر می رسد هیچ چیز را جدی نمی گیرد و برایش فرقی نمی کند در چه موقعیتی باشد. با اینکه این عادت وی ممکن است اوایل سرگرم کننده به نظر برسد، اما با گذشت زمان، هر چیزی جز موارد سرگرم کننده می تواند باشد.
راه حل
برای آنکه این شخصیت را از ادامه ی این روند دلسر کنید، فقط کافی است دیگر به او توجه نکنید. اگر لطیفه ای تعریف کرد، لبخند کوتاهی بزنید، سپس به مکالمه ی خود سمت و سوی جدی ترو سازنده تری ببخشید.
اگر فرد مورد نظر روی ایمیل و یا چت سعی دارد همین کار را انجام دهد، کافی است به جز قسمت های مربوط، باقی بخش های گفته های او را نادیده بگیرید.
۵- شخصیت زورگو
شاید فکر می کردید با این شخصیت در دبیرستان خداحافظی کرده اید، اما متأسفانه تقریباً در هر محیط کاری می توان شخصیت های زورگو را یافت. آنها همان کسانی هستند که کنایه آمیز صحبت و مدام از کار شما انتقاد میکنند، قضاوت هایتان را زیر سؤال می برند و غیره.
راه حل
واکنش شما به شدتِ رفتار طرف مقابلتان بستگی دارد. اگر رفتار او به بی ادبی و ایمیل های واکنشی و ناشی از عصبانیت محدود میشود، آنها را نادیده بگیرید و یا اینکه با خونسردی پاسخ دهید «از این حرفتان خوشم نیامد» یا «ترجیح میدهم در فرصت مناسب شخصاً پاسخ شما را بدهم چون به نظر می رسد با هم اختلاف نظر داریم».
با این حال اگر مورد سوء استفادهی لفظی واقع یا تهدید می شوید یا مورد استهزاء و یا زورگویی قرار میگیرید، بهتر است موضوع را با مدیر ( یا در صورت لزوم، مسئول نیروی انسانی) خود در میان بگذارید.
هر کجا هم که کار کنید، به طور قطع، حداقل یک نفر وجود خواهد داشت که اعصاب شما را خرد کند. بنابراین نفسی عمیق بکشید، و پیش از آنکه جایگاهتان در محیط کار مخدوش شود، توصیه های بالا را به کار ببندید.
بیشتر بخوانید:
روش صحیح مطالعه و مرور مطالب، با سه تکنیک ساده
پدر یا کارمند خوب بودن ؛ مسئله این است
حقوق همکارم از من بیشتر است ، چه کنم؟
عکس پروفایل تان، خبر می دهد از سر درون
برای دیدن مطالب مرتبط، صفحه گوناگون مجله دلتا را ببینید.
منبع: دیجیاتو
شمس
۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۰۸ ب٫ظ
بسیار جالب وشنیدنی بوده با تشکر
مدیری
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۶ ق٫ظ
مطالب مفید و عالی