تهران شهری با چندین میلیون خودرو، که همه روزه شاهد دود و ترافیک و آلودگی های صوتی و بیولوژیک است .مسئولان این شهر در ایام مختلف سال با توجه به رشد شاخص آلودگی در مراکز پایش کیفیت هوای تهران و نمایش آن در تابلوهای هشدار شهری، به تکاپو میافتند و برنامههایی را برای مقابله با وضعیت اضطراری ایجاد شده اعلام می کنند که، معاینه فنی خودروها از جملۀ آنهااست.
تصمیماتی که مدیران شهری میگیرند، با ایجاد محدودیت ترافیکی از درب خانه ها شروع شده، و با فشارهای قانونیِ بیشتر بر راکبان و صاحبان وسایل نقلیه چهارچرخ و دوچرخ برای انجام معاینه فنی خودرو ادامه می یابد. این امر از بالا تا پایین شهر را به جنب وجوش می اندازد تا فکری برای حل این معضل بکنند.
در این میان بعضیها خودرویِ دومی را با پلاک متفاوت زوج یا فرد تهیه و برخی نیز اتومبیل قدیمی شان را با مدل بالاترش عوض میکنند، در هر حال همه باید یک مرحله مهم را در استفاده از خودرویِ شان در نظر داشته باشند و آن هم چیزی نیست جز، عبور از سد “معاینه فنی خودرو” .
پیشینه معاینه فنی خودرو
معاینه فنی خودرو در ایران از سالهایی دور و از زمانی که چهرۀ شهرهای بزرگ از دود و آلودگی سیاه و کبود شده بود، به صحنه آمد. حضور این مراکز در گوشه وکنار شهرها در اوایل چندان به رسمیت شناخته نمی شد ولی، کمکم با افزایش آلودگی و به شماره افتادن نفس شهرها قوانین جدیدِ رانندگی به کمک مسئولان آمد، تا مردم را به سوی این جایگاهها بیشتر هدایت کنند.
همانطور که میدانیم رجوع خودروها به مراکز معاینه فنی در ایام مختلف سال، برای تست و دریافت مجوز سلامت فنیِ ماشین های سواری و وانت، موجب ایجاد صف های طولانی شده و چشم سودجویان وجاعلین را نیز به این بخش معطوف کرده است.
اما مشکلاتی که در مورد دریافت معاینه فنی خودرو وجود داشته کمابیش همچنان ادامه دارد، که دقیق و بهروز نبودن امکانات و تجهیزات معاینه فنی از جملۀ آنهااست ، به دلیل آنکه هنوز هم می بینیم، خودروهای آلاینده ای را که برچسب معاینه فنی را هم پشت شیشه خود دارند.
این امر درباره تعداد زیادی از کامیون های قدیمی واتوبوس های شهری و بین شهری در ناوگان حمل ونقل عمومی هم صادق است ،که البته در باره بخش زیادی از آن ارگان های عمومی و دولتی مسئولند.
چه باید کرد؟
اطلاعات رسیده در رسانههای دیداری و شنیداری گویای آن است که، مدیران پیشرو در سایر کشورها به سرعت به سوی حذف اتومبیل های بنزینی و حتی گاز سوز از چرخۀ حمل و نقل عمومی و خصوصی و نیز جایگزین کردن آن ها با انواع برقی و هیبریدی قدم برمیدارند و به موازات آن هم به نوسازی مراکز معاینه فنی خودرو و تجهیز آن به پیشرفته ترین امکاناتِ معاینه فنی همت گماردهاند؛ پس انتظار میرود تا مدیران باسواد و باتجربه در امور حمل و نقلِ شهری کشورمان هم به سرعت از این فناوری های نوین استفاده کنند.
صد البته تصمیم گیران عالی شهری میتوانند ،با نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی و خصوصی ،و جایگزین کردن آن با جدیدترین موتورهای روز دنیا و نیز از رده خارج کردن اتومبیل های نو و کهنهای که همچنان از فناورهای چهل،پنجاه و حتی هفتاد سال پیش استفاده میکنند، بودجه های مناسبی را در خدمت پاک سازی هوای شهرها و مردم ساکن آن قرار داده، دعای خیر پیر وجوانِ سوار و پیاده در کوچه وخیابان را نصیب خود کنند.
در باره پیشرفته ترین امکانات معاینه فنی خودرو که با ترکیب فناوری ایکس ری و نمایش سه بعدی قطعات فنی خودرو ،کاری بس زیبا را به نمایش گذاشته، ویدئویی تهیه کردهایم که شما را در ادامه به دیدن آن دعوت می کنیم .
مودت
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱:۵۴ ب٫ظ
والا چی بگم اتو برقی تو ایران خیلی گرونه
زارع
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۲۴ ق٫ظ
طرح جالبی است
برزين
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۸ ب٫ظ
تولید خودرو های با کیفیت و کم مصرف و همچنین سرمایه گذاری و حمایت از تولید خودروهای الکتریکی و هایبرد قطعا یکی از راه های کمک خواهد بود.
الهی
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۲۵ ب٫ظ
جالب
دانش
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۱۸ ب٫ظ
بسیار عالی بود
ابراهیمی
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۵۹ ب٫ظ
مفید بود
فروتن
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۵:۳۵ ب٫ظ
با سلام
بسیار آموزنده و کاربردی
هایک
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۵:۱۸ ب٫ظ
خیلی خوبه