یکی از گزینههایی که پایتختنشینان میتوانند برای یک طبیعتگردی یکروزه روی آن حساب باز کنند، سفر به روستای آهار است؛ جایی در منطقه رودبار قصران که یکی از خوش آب و هواترین مناطق تهران محسوب میشود. با نگاهی به عکسهای روستای آهار وسوسه میشوید تا بیشتر این مقصد زیبا را بشناسید و از ویژگیهایش بدانید. با مجله دلتا همراه باشید تا روستاهای آهار و شکراب را بهتر بشناسید.
آشنایی با روستاهای آهار و شکراب
آهار نام یکی از بزرگترین روستاهای منطقه رودبار قصران از توابع شمیرانات تهران است که طبیعتی فوقالعاده و هوایی پاک و مطبوع دارد. خروش رودخانهها، صلابت کوهها، چشمهها، علفزارها و غیره همه و همه از زیباییهایی هستند که میتوانند آهار را به بهترین مقصد برای یک گردش به یادماندنی تبدیل کند.
پیادهروی از آهار به شکراب
میتوانید با پای پیاده از آهار به سمت شکراب حرکت کنید و با عبور از کوچه باغهای تماشایی لذت گشت و گذارتان را دو چندان کنید. در سراسر مسیر، باغهای گیلاس و آلبالو را میبینید، از کنار رودخانه میگذرید و حال و هوایی متفاوت را تجربه میکنید. آهار به شکراب یکی از مسیرهای جذاب و دیدنی برای پیادهروی است و چشمانداز کوههای مرتفع اطراف، درختان و راه هموار و خاکی از دلایلی هستند که باعث میشوند گردشگران حدود ۲ ساعت پیادهروی را به جان بخرند و از لحظات خود لذت ببرند.
دیدنیهای شکراب
امامزاده طاهر و زاهد
در میان باغهای شکرآب، مقبره دو تن از بزرگان به نامهای طاهر و زاهد قرار دارد که قدمت بنای آن به دوران قاجار بازمیگردد و محل مناسبی برای استراحت کوهنوردان و گردشگران است. این امامزاده دارای سرویس بهداشتی، مغازه برای خرید خوراکی و امکانات اولیه است و میتوان در آنجا اقامتی کوتاهمدت داشت.
آبشار شکراب
اگر مسیر را بعد از امامزاده ادامه دهید به یک دوراهی میرسید. مسیر سمت راست به آبشار پرآبی میرسد و مسیر سمت چپ راهی برای صعود به قله توچال است. پس از ورود به راه سمت راست و حدود ۱۰ دقیقه پیاده روی آبشار زیبایی را خواهید دید که در درهای سرسبز و زیبا قرار دارد.
روستای ده تنگه
در شمال غربی آهار، دهی به نام ده تنگه قرار دارد که طبیعت فوقالعاده و مناظر دلنشین آن گردشگران را مجذوب خود میکند. ده تنگه یک ناحیه غیر مسکونی است اما اهالی و باغدارهای روستای آهار بهصورت موقتی و فصلی به جهت کشاورزی از زمینهای آن استفاده میکنند.
آتشگاه قصران
آتشگاه قصران بنایی بهجامانده از دوره پیش از اسلام است که در منطقه رودبار قصران قرار دارد و مرکز دینی و آیینی زرتشتیان این محل در پیش و پس از اسلام بوده است. اگر به دیدنیهای تهران علاقه دارید، مطلب آبشار یخی خور را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن مطالب بیشتر از گردشگری، بزرگترین باغ عمودی خاورمیانه را در شیراز ببینید را بخوانید.
ناشناس
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۶:۰۱ ب٫ظ
بسیارعالی باصفا
مونا اصفهانی
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۱۱ ق٫ظ
ممنون از همراهی و لطف شما🌹
ناشناس
۱ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۲۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۷ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۲۹ ب٫ظ
عالیه دست مریضا
مونا اصفهانی
۲۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۸:۵۹ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما
ناشناس
۲۵ خرداد ۱۴۰۱ در ۳:۵۹ ب٫ظ
نورعلی
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۲:۰۶ ب٫ظ
با افتضاحی که دوستان در بخش ساخت و ساز در این روستا راه انداختن، دیگه آهار جذابیت و زیبایی گذشته رو نداره…..
سرتاسر راه شده مصالح ساختمانی و نخاله؛
(هنر درست استفاده کردن از منابع رو هم نداریم!)
– ساخت و سازهای غیرمجاز در بافت و خارج از بافت؛
از ماست که بر ماست….
مونا اصفهانی
۲۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۳:۳۳ ب٫ظ
ممنون که نظرتون رو برای ما نوشتید
ناشناس
۲۲ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۷ ق٫ظ