در یک مطالعه جدید، آپنه همراه با پدیدهای به نام شتاب سن اپی ژنتیک مورد بررسی قرار گرفت. به عبارت ساده، به این معنی است که سن بیولوژیکی یک فرد بیشتر از سن تقویمی اوست که میتواند با بیماریهای مزمن و مرگ زودرس مرتبط باشد. خطرات آپنه خواب ، علائم، عوارض و راههای کمک کننده به رفع آن را در این مطلب از مجله دلتا بخوانید.
آیا آپنه خواب خطرناک است؟
وقفه تنفسی درخواب یا قطع تنفس درخواب یا آپنه خواب، یک اختلال است که باعث توقف تنفس برای مدت کوتاهی در طول خواب میشود، بارزترین نشانه بیماری آپنه خواب خروپف است و در صورت عدم درمان به موقع، عواقب و صدمات جبران ناپذیری دارد.
آپنهها «معمولا» بین ۱۰ تا ۳۰ ثانیه طول خواهند کشید و در موارد شدید، آپنهها میتوانند صدها بار در هر شب تکرار شوند، شخص با احساس خفگی به دفعات مکرر از خواب میپرد، هر کدام از آنها میتواند تا دو دقیقه نیز به طول انجامد و خود فرد معمولا از آنها مطلع نمیشود.
آپنه انسدادی خواب در چه کسانی دیده میشود؟
آپنه انسدادی خواب در افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، گردن ضخیم یا بزرگ دارند یا راههای هوایی بینی، گلو یا دهان آنها کوچکتر است بیشتر دیده میشود. همچنین در افرادی که لوزههای بزرگ دارند یا بافت پشت گلویشان بزرگ است و راه هوایی نای را میبندند نیز دیده میشود. زبان بیش از حد بزرگ نیز میتواند راه هوا را مسدود کند همچنین در کسانی که دچار انحراف بینی هستند. این وضعیتها در مردان شایعتر از زنان است و با افزایش سن شیوع آن نیز افزایش مییابد.
عوامل دیگر خطر عبارتند از:
- مصرف سیگار
- دیابت
- فشارخون بالا
- افرادی که در معرض خطر نارسایی قلب و سکته هستند
خطرات آپنه خواب
فرد دچار آپنه خواب در طول شب دچار خروپف و حرکات بدنی در خواب و تعریق میشود که برای او و همراهش ایجاد مزاحمت میکند. از آنجایی که شخص دچار آپنه خواب در طی شب چندین بار دچار وقفه تنفسی میشود، این عمل اگر همراه با بیماری زمینهای باشد میتواند موجب بروز سکتههای قلبی یا مغزی شود و گاهی مرگ را در پی داشته باشد.
عوارض آپنه خواب
آپنه خواب از هر نوعی که باشد، عوارضی به دنبال دارد، عوارض آپنه خواب عبارتند از:
- خستگی زیاد در طول روز
- فرد اغلب در طول شب بیدار میشود
- سردرد صبحگاهی
- حافظه ضعیف و دشواری در تمرکز
- مشکلات خلق و خو
درمانهای خانگی
در بسیاری از موارد ممکن است که خودمراقبتی، مناسبترین راهی باشد که میتوانید برای مقابله با آپنه خواب امتحان کنید که عبارتند از:
- وزن اضافه خود را کم کنید
- ورزش کنید
- از مصرف داروهای خاصی مانند آرامبخشها و قرصهای خوابآور اجتناب کنید
- به جای خوابیدن به پشت، به پهلو یا روی شکمتان بخوابید
- در شب، بینی خود را شستوشو دهید
- اگر سیگاری هستید، سیگار را ترک کنید
درمان آپنه تنفسی خواب
درمان استاندارد استفاده از دستگاه CPAP است. این دستگاه از طریق ماسکی که بینی و دهان را میپوشاند، مجاری تنفسی بیمار را برای دریافت جریان ثابت اکسیژن باز نگه میدارد تا او بتواند به طور طبیعی نفس بکشد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب پدیده باورنکردنی شبهایی به روشنی روز را بخوانید.
ناشناس
۱۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۶:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۳:۰۵ ب٫ظ
من ندارم خدارو شکر
ناشناس
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۳۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۲ ب٫ظ
خیلی عالی بود ممنون
مونا غریبی
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۱۱ ق٫ظ
با سپاس از شما🌹
ناشناس
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۵۱ ب٫ظ