شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق یکی از سوالات پر تکرار خانمها است. از جمله افرادی که از متوفی ارث میبرد، همسر دائم وی است. طبق ماده ۸۶۴ قانون مدنی، ارث زن از شوهر بدین صورت است: از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث میبرند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشند. بنا بر این ماده، زن از شوهر خود ارث میبرد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق
آیا زن بعد از طلاق گرفتن از شوهر نیز میتواند از او ارث ببرد؟
پاسخ به این سوال در ضمن ماده ۹۴۳ قانون مدنی آمده است. بر اساس آن، شرایط ارث بردن زن بعد از جدایی مشخص شده است. بر اساس ماده مذکور: «اگر شوهر، زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند، هر یک از آنها که قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری از او ارث میبرد. لیکن اگر فوت یکی از آنها بعد از انقضای عده بوده یا طلاق بائن باشد، از یکدیگر ارث نمیبرند.»
در توضیح این ماده باید گفت: طلاق میان زوجین یا از نوع طلاق بائن است. در این نوع طلاق مرد و زن پس از طلاق بهصورت کامل از هم جدا میشوند. امکان رجوع و برگشت از طلاق وجود ندارد. مورد دوم طلاق رجعی است.
بر اساس آن، مرد میتواند در مدت عده طلاق رجعی به زن رجوع کند. در این طلاق بدون نیاز به خواندن عقد ازدواج مجدد، زندگی کنند.
از آن جهت که بر اساس قانون، مطلقه رجعیه (یعنی خانمی که با طلاق رجعی از همسرش جدا شده است) نوعا در حکم زن است، از حقوق زن که در قانون مدنی مقرر شده است برخوردار خواهد بود. ارث بردن یکی از این حقوق است.
به عبارت دیگر، در شرایطی که زن و شوهر با طلاق رجعی از هم جدا شده باشند و شوهر در طول مدت عده طلاق رجعی (سه ماه پس از طلاق) فوت کرده باشد، زن میتواند از ارث وی برخوردار باشد.
ولی درصورتیکه طلاق از نوع طلاق بائن باشد یا اینکه فوت مرد پس از سپری شدن عده طلاق زن رخ داده باشد، دریافت سهمالارث زن پس از طلاق منتفی خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی میرسد؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۰:۵۱ ق٫ظ
عباس آقا
۷ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۲۱ ق٫ظ
سلام و تشکر بابت زحماتتون،جالب بود 🙏🙏🙏🙏
ناشناس
۷ فروردین ۱۴۰۲ در ۰:۰۰ ق٫ظ
با عرض سلام خدمت خانم شیشه گر عزیز و همراهان محترم، سوالی داشتم از حضورتون گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج صادر شده ، ولی زوج در دفترخانه جهت اجرای صیغه طلاق حاضر نمیشه و اعلام کرده به زوجه که ، از مهرت بگذر تا طلاقت بدم، در ضمن زوج مدت دو سال و خورده ای هست که زندگی مشترک را ترک کرده و حتی جهت زندگی به استان دیگه ای مهاجرت کرده و در خانه اقوامش زندگی میکنه، یعنی خانه ای نداره که زوجه بخواد برگرده ، و زوجه تو این مدت بلاتکلیف هست، با این تفاصیل زوجه میتونه دادخواست طلاق بدلیل عسر و حرج بده
ریحانه شیشه گر
۱۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۳۱ ق٫ظ
بله زن در این شرایط میتواند درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج بدهد و تمام این مواردی که شما ذکر کردید را ثابت کند در این صورت دادگاه حکم طلاق را میدهد و ضمنا مرد باید تمام حقپق همسر خود را نیز بدهد.
ناشناس
۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۱:۲۵ ق٫ظ
ناشناس
۳ فروردین ۱۴۰۲ در ۶:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۲ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۱:۳۸ ق٫ظ
ناشناس
۶ خرداد ۱۴۰۱ در ۴:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۰:۳۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۱۱ ق٫ظ
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۵ ب٫ظ
امیرحسین
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ب٫ظ
حالتی وجود دارد که ذکر نکردید
آن است که هرگاه زوج در حالت بیماری زوجه را مطلقه نماید و پس از مضی مدتی حتی پس از سپری شدن عده به واسطه همان بیماری فوت کند،زوجه ارث میبرد.
ریحانه شیشه گر
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۳ ق٫ظ
سلام، بله ممنون از نظر شما.
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۲۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۰۹ ب٫ظ
نیلی جالبە پرسی….
ریحانه شیشه گر
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۳ ق٫ظ
ممنون از همراهی شما
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۳۴ ب٫ظ