طی پروازی که تیم ماموریت، آن را جاهطلبانهترین پرواز «نبوغ» (Ingenuity) در میان ۲۵ سفر خود تا کنون توصیف کرده است، این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی با ارتفاع ۴۸.۲ سانتیمتر، مسافت ۷۰۴ متر را طی کرد و رکورد قبلی خود را که ۶۳۱.۸ متر بود شکست. در این مطلب از مجله دلتا بیشتر با بالگرد مریخ پیمای نبوغ آشنا میشویم.
سرعت جدید بالگرد مریخ پیمای نبوغ
این بالگرد در رکورد شکنی جدید به سریعترین پرواز خود رسید و با سرعت ۵.۵ متر بر ثانیه، رکورد قبلی خود را حدود ۰.۶ متر بر ثانیه افزایش داد و توانست از میدان هوایی P به میدان هوایی Q جابهجا شود. پرواز رکوردشکن نبوغ روز جمعه ۸ آوریل (۱۹ فروردین) انجام شد، اما تیم ماموریت در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، چند روز برای اعلام این نتیجه منتظر ماند.
اولین حضور بالگرد نبوغ
بالگرد نبوغ در آوریل ۲۰۲۱ وارد کتابهای تاریخ شد. زمانی که توانست عنوان نخستین هواگردی را که موفق شده در سیارهای دیگر پرواز کنترلشده و موتوردار انجام دهد، از آن خود کند. این پهپاد همراه مریخنورد «پشتکار» (Perseverance) برای یک ماموریت جاهطلبانه به سطح مریخ رسید که هدف آن نه تنها آزمایش پرواز در سیارهای دیگر، بلکه جستوجوی شواهدی از حیات میکروسکوپی باستانی و جمعآوری دادههای سودمند برای ماموریتهای سرنشیندار آینده به سیاره سرخ است.
کشف حیات میکروبی
بیست و پنجمین پرواز هلیکوپتر نبوغ همچنین آن را به مقصد بعدی خود نزدیکتر کرد. این بالگرد به دلتای درون دهانه «جزرو» (Jezero) که بر اساس شواهد موجود روی زمین، میتواند گزینه بسیار مطلوبی برای نگهداری نشانههایی از حیات میکروبی باستانی باشد نزدیک شد. مریخنورد پشتکار هم در حال حرکت به سوی همان مقصد است و مجموعهای از ابزارها را برای بررسی سنگها و خاکهای منطقه به همراه دارد.
نکته جالب توجه دیگر در جدیدترین پرواز نبوغ این بود که پرواز به شیوهای تنظیم شد که هنگام فرود پشتکار (همراه نبوغ در شکم خود) بر سطح سیاره در فوریه ۲۰۲۱ هیچکدام دچار آسیب و خرابی نشدهاند. زیرا بیم آن میرفت که برخی از اجزای آن ممکن است با ابزارهای پرواز نبوغ تداخل داشته باشند و احتمالا باعث سقوط آن شوند.
امید برای ساخت بهتر
نخستین بالگرد فضایی ناسا تا کنون هم بسیار فراتر از انتظار عمل کرده است. عملکرد این بالگرد به مهندسان این اطمینان را میدهد که برای ماموریتهای آینده به فکر ساختن یک ربات پرنده پیشرفتهتر باشند. چنین پهپادی با توانایی پرواز در ارتفاعات کم روی هر نوع سطح، میتواند از دوربینهای داخلی هواگرد برای ساختن نقشههای دقیق و همچنین جستوجوی ایمنترین و کارآمدترین مسیرها برای حرکت مریخنوردها استفاده کند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب خورشید چه زمانی زمین را نابود میکند! را بخوانید.
ناشناس
۲۵ خرداد ۱۴۰۱ در ۷:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۳۲ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۴۳ ب٫ظ