زن مالک مهریه هست و حق هرگونه دخل و تصرفی را در آن دارد. بنابراین حتی اگر زنی از همسر خود تمکین نکند، باز مالک مهریه است و میتواند آن را دریافت کند اما شرایطی وجود دارد که ممکن است مهریه به زن تعلق نگیرد.
شرایط عدم تعلق مهریه به زن پیرامون آن بسیا سوال میشود. بر اساس قانون ایران، یکی از حقوق زنان دریافت مهریه است. بعد از عقد نکاح، مرد به نسبت مهریه که در عقدنامه مشخص شده است به همسر خود بدهکار شده است و هر زمانیکه زوجه درخواست کند باید آن را پرداخت کند. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
شرایط عدم تعلق مهریه به زن
- یکی از این موارد، زمانی است که عقد نکاح بنا به دلایلی باطل باشد و رابطه زناشویی نیز بین زوجین رخ نداده باشد. در این شرایط مهریهای به زن تعلق نمیگیرد. زیرا عقد نکاحی که بهواسطه آن به زن تعلق گرفته بود باطل اعلام شده است. بنابراین هم عقد نکاح و هم مهریهای که هنگام این عقد مشخص شده است به درستی انجام نشده است.
- دومین موردی که به زن مهریه تعلق نمیگیرد زمانی است که زوجین هنگام عقد نکاح مهریهای تعیین نکرده باشند و قبل از تعیین آن زن فوت کند. نکته مهم در این مورد آن است که رابطه زناشویی نیز بین زوجین رخ نداده است اما اگر رابطه زناشویی شکل گرفته باشد، زن میتواند به میزان مهرالمثل، مهریه مطالبه کند. (مهرالمثل به مهریهای گفته میشود که براساس عرف و عادت و شرایطی مانند زیبایی، تحصیلات و غیره زن تعیین میشود.)
- گاهی مهریه به زن تعلق میگیرد اما این مهریه بهصورت کامل به وی نمیرسد. به عنوان مثال اگر زوجین در دوران نامزدی و قبل از رابطه زناشویی قصد جدایی داشته باشد و زوجه دوشیزه باشد. در این شرایط مهریه وی نصف میشود. حتی اگر مرد کل مهریه را پرداخت کرده باشد میتواند نصف آن را از زوجه پس بگیرد.
- طبق ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی، اگر عقد نکاح به هر دلیلی فسخ شود و رابطه زناشویی بین زوجین رخ نداده باشد، به زن مهریه تعلق نمیگیرد. این حالت فقط یک استثنا دارد آن هم زمانی است که مرد ناتوانی جنسی (عنن) داشته باشد و به این دلیل عقد نکاح فسخ شود. در این مورد زن مستحق نصف مهریه است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب زنان در این ۳ مورد میتوانند از شوهرشان شکایت کنند را مطالعه کنید.
حسن کمالی
۲۵ اسفند ۱۴۰۱ در ۱:۵۲ ب٫ظ
سلام اگردولت قانونی وصف میکردکه مهریه عروس باندازه دارایی زمان عقددامادبوداین مشکلات کمترمیشد
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۱۷ ب٫ظ
این رسم خطرناک سکه را از مهریه بردارند بجاش پول یعنی اسکناس بزارند مانند ساعت که بجای تعقیر ساعت ساعت کاررا تعقیر دادند . خلاصه کاری کنند که نه سیخ بسوزه و نه کباب …. کاری کنند که در این مورد سوء استفاوه نشه
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۲ ق٫ظ
محمدعباسی
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷:۵۷ ب٫ظ
با سلام واحترام….
خانم شیشه گر سپاسگزارم
ریحانه شیشه گر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۳ ق٫ظ
سلام ممنون از شما که ما رو همراهی میکنید.
من زن ایرانی هستم
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۴۶ ب٫ظ
متاسفانه الان شده برای دخت خانمها و بیوه ها شده تجارت میآیند پسر بدبخت مردم گل میزنند با زبان بازی و وقتی عقد تمام شد ماحرا شروع میشه و پسر مردم را بدبخت و سرخورده میکنند دولت محترم و قضات محترم می دانند چقدر دخترهای الان دلال شدن و پول دوست همه زندگی شان پول که از پسر بدبخت را تیع بزنند یک ماشین ا۷رین مدل با مهریه بخرند و سراغ دومی و سومی وو دولت محترم وقوقضاییه محترم باید جلوی این فاجعه انسانی را بگیر و نگذارد دخترخانم ها پسرهای مردم را بدبختدکنند برای این هستدپسرهادمیترسد اذواج بکنند چون از هر طرفی نگاه میکنیم که پسر فلانی دختر مهره اش اجرا گذاشته بگیره این رسمش نیست که باعت بشه مرد از عهده این مهریه برنیاید دست به خودکشی میزند و خداوند هیچوقت راضی به قانون کلک دخترها راضی یا مرد آنقدر تحت فشار هست که به طرف مواد مخدر میرود من خودم زن هستم خجالت میکشم از دولت محترم خواهش میکنم که قانونی باشد که جلوی این فجایع ناگوار بگیرد
ریحانه شیشه گر
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۵۸ ق٫ظ
سلام ممنون از نظر شما، مهریه حق زن است و طبق قانون مرد باید آن را پرداخت کند اما امکان توافق وجود دارد یا زن میتواند مهریه خود را ببخشد. زوجین قبل از ازدواج باید مهریهای را تعیین کنند تا مرد بتواند از پس آن برآید.
ناشناس
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۴۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ
موافقم چرا زندگی های قدیم دوام داشت ولی الان فقط بعد از عقد اکثراً دچار مشکلات میشن ازدواج نمیشه دیگ
بابایی
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۳۵ ب٫ظ
احسنت احسنت دورود بر تو بانوی گرامی آن زمان که سکه چهار یا ۵ هزار تومان بود برای اینکه عشقش را ثابت کنه سیصد نا سکه تمام آزادی بسته شد بعداز ۹ سال کار به طلاق کشید و پسرهء نادان که احساساتش بر عقلش غلبه کرده بود افتاد بهزندان و یک طغل بی خبر از همه جا هم یتیم و بی آینده شد تورا خدا سکه نزارین پشت قباله زن نکنید این کارهای احمقانه و خطرناک را چرا دیگه صدای بوق بوق ماشین عروس نعمی آد؟ چون با این قانون کسی زن نعمی گیره. باعشق زندءگی کنید، نه با قانون. زن ، زندگی …
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۴۱ ب٫ظ
چی بعگم ……. دلم پره کو گوش شنوا ….. ناله ای من وناله ای توو گوش مسولان آنچه بجایی نرسد فریاد است.
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۵۲ ب٫ظ
از بنیاد سبک ازدواج غلط بوده نعمی دانم کدوم شیر پاک خورده ای ۱۱۰ نا ۲۰۰ نا ۳۰۰ تا ۴۰۰ نا و الا ماشاالله سکه طلا را رسم کرد؟ آیا این یک دکان و یک تجارت و کاسبی نیست؟؟؟؟؟ عمر جوانان عذب تمام شد و مسولان هنوز در پیچ و خم وضع و تصویب قانون هستند با این شرایط سخت و بو دار که کمر مرد زیر بار مهریه خم مبشه دیگه کدوم جوان عاشق می شه که ازدوج کنه؟ می ره از بازار آزاد و بازار مکاره استفاده می
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۰ ب٫ظ
چه ازدواجی؟ چه کشکی؟ چه دوغی؟ هنوز یه قانون درستی نداریم که جوان مادر مرده بتونه با خیال راحت زن بعگیره و دچار وحشت و نگرانی نشه …. ولش کن فایده تداره، برم دنبال بدبختی خودم
محمودی
۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۵ ب٫ظ
مهریه یا سوءاستفاده؟ فراموش نکنیم ما مسلمونیم اسم مون را گذاشتیم مسلمون . مهریه حضرت فاطمه سلامون علیها چقدر بود؟؟ من چی بگم با چه زبون بع گم؟ سکه چهارهزار نومنی کجا . سکه ای ۳۳ میلیون تومنی کجا از روزی که سکه گران شد فشون کشی و طلاق و ملاق بالا رفته …. لوپ کلام: هر کس گفت دوست دارم دوروغ می اون ۲۰۰ / ۳۰۰ تا سکه ای طلاتو دوست داره که با کوچکنرین بهانه میره برای اجرا خاک تو سر من که چقدر ساده دل بودم از شر شیاطین ت انسانما پناه بر خدا
کومال آبادی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۴۹ ب٫ظ
ای دولت مردان ، مهریه را بر دارید بخدا ظلم در حق پسراست. مرد باشه باسکه ای سی و سه میلیون به بالا زن بعگیره ای مسولان ببندید در دکان حقه بازی مهریه با سکه رو
ناشناس
۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۸ ب٫ظ
با نهایت تاسف در مورد پرداخت مهریه به زن هم مانند سایر امور هیچ تضمینی برای پرداخت علیرغم کلییه شرایط زن وجود ندارد ودر بیشتر موارد حقوق زن پایمال شده ومیشود بنابراین این صحبتهای وکلا ارزشی ندارد وقانونی در این مملکت اجرا نمیشود تا این اجرا بشه .
ریحانه شیشه گر
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۵۶ ق٫ظ
سلام ممنون از نظر شما. مهریه حق زن است و در دادگاه نیز به نفع زن حکم صادر میشود.
ناشناس
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۳ ق٫ظ
👍👍
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۷ ق٫ظ
سعیدی
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۹ ق٫ظ
فوقالعاده برای قضاوت
ریحانه شیشه گر
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱:۵۶ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما
محمدعباسی
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۱۵ ب٫ظ
” زن _مالک _مهریه 《 ……. 》. ”
کاش میشد که در این باره ، اختلادی کرد.
از نظر بنده ،اگر این امکان فراهم گردد. هم مخاطبان و کاربران این مباحث را (بهزبانساده)درک خواهند کرد و هم اینکه بیشتر مسائلی که در ذهن مخاطب یا دنبال کننده را به خود درگیر کرده است ، پرداخته میشود.
ریحانه شیشه گر
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۸:۵۸ ق٫ظ
ممنون از نظر شما.
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۱ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۷ ق٫ظ