لتیسیا مارسیلی ۵۲ ساله، از دوران کودکی متوجه شد که فرق اساسی با بقیه دارد، او متوجه سوختگی یا شکستن استخوانهایش نمیشد. در واقع هیچ دردی در بدنش حس نمیکرد و در نتیجه متوجه بروز زخم یا مشکلی هم نمیشد. با مجله دلتا همراه باشید تا بیشتر با سندروم مارسیلی آشنا شوید.
سندروم مارسیلی
۵ عضو دیگر خانواده لتیسیا هم شرایطی همچون او دارند و به درد حساس نیستند. این مسئله برای محققان و دانشمندان بسیار عجیب است و دوست دارند بدانند دلیل بروز چنین بیماری عجیبی چه بوده و چگونه میتوان درمانش کرد.
البته لتیسیا مارسیلی در این رابطه گفته که «زندگی روزمره ما کاملا طبیعی است، حتی شاید بهتر از بقیه مردم چون خیلی کم بیمار میشویم و درد خاصی را هم احساس نمیکنیم» البته این خانم میانسال اضافه کرده که «ما در واقع درد را احساس میکنیم اما فقط برای چند لحظه کوتاه»
با اینکه این بیماری شاید آرزوی خیلی از مردم جهان باشد اما باید بدانید که پیامدهای خطرناکی نیز به دنبال خواهد داشت. احساس درد یک سیگنال ضروری در بدن است تا ما متوجه وجود مشکل، زخم یا بیماری در بدن خود بشویم. بنابراین، خانواده مارسیلی که فقط برای چند ثانیه درد را حس میکنند، بیشتر اوقات متوجه نمیشوند جایی از بدنشان شکسته و این درنهایت به التهاب استخوانهایشان منجر میشود. از همه ترسناکتر زمانی است که جایی از بدنشان میسوزد یا زخم میشود اما این خانواده اصلا متوجه آن نمیشوند.
سندروم درد مارسیلی
خانواده مارسیلی امیدوارند کشف ژن جهشیافته در بدن آنها بتواند به کشف روشهای درمانی برای بیمارانی که از دردهای مزمن رنج میبرند کمک کند.
لتیسیا میگوید لودوویکو، پسر ۲۴ سالهاش فوتبال بازی میکند اما چون درد را نمیفهمد، ترکهای ریز زیادی در مچهای پا و زانوهایش وجود دارند که او هرگز متوجهشان نشده است. عکس اشعه ایکس که از پای لودوویکو گرفته شده این ترکها را نشان داده است.
پسر جوانتر لتیسیا، به نام برناردو که ۲۱ ساله است هم یکبار هنگام دوچرخهسواری زمین میخورد و بدون اینکه متوجه شکستگی آرنجش شود ۱۴ کیلومتر دیگر هم رکاب میزند.
خود لتیسیا هم از این اتفاقات مصون نبوده است. یک بار شانه راست او موقع اسکی میشکند و بدون اینکه متوجه این موضوع شود، تا بعدازظهر به اسکیکردن ادامه میدهد.
استخوانهای ماریا دومنیکا، مادر ۷۸ ساله لتیسیا هم بارها شکسته و خودشان جوش خوردهاند. به همین خاطر درست خوب نشدهاند.
سقف دهان ماریا النا، خواهر لتیسیا هم به خاطر خوردن نوشیدنیهای داغ مرتب میسوزد. دخترش ویرجینیا هم یکبار بدون اینکه متوجه درد یا سوزشی شود ۲۰ دقیقه دستش را در یخ نگه داشته بود.
با همه، لتیسیا ادعا کرده که هیچوقت به این شرایط به چشم «نکتهای منفی در زندگی» نگاه نکرده است.
ژن معیوب
پروفسور آناماریا آلویزی، استاد دانشگاه سیهنا در ایتالیا معتقد است: این شرایط به این خاطر برای این خانواده پیش آمده که برخی از عصبهایشان درست کار نمیکند. او و تیمش امیدوارند با کشف ژن جهشیافته در بدن آنها بتواند به کشف روشهای درمانی برای بیمارانی که از دردهای مزمن رنج میبرند کمک کند.
با این شواهد، گویا اعضای خانواده مارسیلی تنها مواردی هستند که این ژن معیوب در بدنشان وجود دارد.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی مطلب ۷ حقیقت شگفت انگیز درباره کشور منحصر به فرد هند را در مجله دلتا بخوانید.
ناشناس
۱۳ فروردین ۱۴۰۱ در ۰:۰۶ ق٫ظ
ناشناس
۱۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۸:۱۶ ب٫ظ