آیا می‌توان از طلاق توافقی پشیمان شد؟

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
طلاق توافقی یکی از شیوه‌های طلاق گرفتن است که مبنای آن، همان‌طور که از نامش بر می‌آید توافق زن و شوهر است که هر دو با هم تصمیم به جدایی گرفته‌اند.
پشیمانی از طلاق توافقی

طلاق توافقی مراحلی دارد که باید طی شود تا بتوان آن را ثبت قانونی کرد. مراحلی از ثبت درخواست در سامانه تصمیم طلاق گرفته تا مراجعه به مشاوره پیش از طلاق توافقی و مراجعه به دادگاه و گرفتن گواهی عدم امکان سازش. همه این مراحل با توافق و اشتراک نظر زن و شوهر طی می‌شود و درصورتی‌که هر کدام از آن‌ها با دیگری توافق نداشته باشد رویه متوقف خواهد شد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع پشیمانی از طلاق توافقی می‌پردازیم.

پشیمانی از طلاق توافقی

همان‌طور که گفته شد طلاق توافقی با رضایت دو طرف صورت می‌گیرد. درصورتی‌که هر کدام از آن‌ها با طلاق موافقت نداشته باشند، امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد. این امکان تا زمانی فراهم است که دادگاه گواهی عدم امکان سازش برای ثبت طلاق را صادر نکرده باشد. به محض صدور این گواهی دیگر امکان انصراف از طلاق وجود ندارد. بنابراین تا زمانی‌که گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد، هر کدام از زن و شوهر می‌توانند انصراف خود از طلاق توافقی را اعلام نمایند اما بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش، وضع متفاوت خواهد بود.

پشیمانی از طلاق
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش زن و شوهر هر دو باید برای ثبت طلاق در دفترخانه حاضر شوند. عدم حضور هر یک از آن‌ها عواقب متفاوتی دارد به این ترتیب که:

در صورت انصراف زن از طلاق توافقی و عدم حضور او در دفترخانه برای ثبت طلاق بعد از گذشت زمان مقرر، صیغه طلاق با حضور مرد و بدون حضور زن جاری خواهد شد و مراتب به اطلاع او خواهد رسید.

در صورت انصراف مرد از طلاق توافقی و عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق، امکان ثبت طلاق توافقی وجود ندارد. ولی اگر خانم وکالت بلاعزل برای طلاق داشته باشد، حضور پیدا نکردن زن مانع ثبت طلاق نیست.

طلاق توافقی

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب طلاقی بدون رضایت شوهر را مطالعه کنید.

۶ دیدگاه

  1. amirreza

    ۱۳ آبان ۱۴۰۱ در ۵:۵۰ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  2. ناشناس

    ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۴۴ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ در ۴:۳۱ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱:۴۱ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۳:۳۸ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ در ۴:۲۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …