مهریه یکی از مطالباتی است که از طرف مرد باید به زن پرداخت شود و در صورتیکه یک مرد از پرداخت مهریه امتناع کند میتوان با استفاده از ابزارهای قانونی اقدام به مطالبه مهریه از همسر نمود. در قوانین حقوقی خانواده در کشورمان در هر شرایطی زن میتواند جهت مطالبه و دریافت مهریه بعد از جاری شدن صیغه عقد اقدام نماید. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع درخواست مهریه بعد از طلاق میپردازیم.
نحوه تعیین مهریه بعد از طلاق
خوب است بدانید که زن پس از طلاق نیز میتواند مهریه خود را مطالبه نماید. البته این موضوع به نوع طلاق بستگی دارد.
مبلغ مهریه نیز در زمان ازدواج با توافق طرفین تعیین میشود و زن میتواند این مبلغ را قبل یا بعد از طلاق دریافت کند. اگر مهریه عندالمطالبه باشد زن بعد از عقد میتواند تا زمان دریافت مهریه از حق حبس خود استفاده کند و تا پرداخت مهریه از تمکین امتناع نماید. اما اگر مهریه عندالاستطاعه باشد، زن نمیتواند مرد را به پرداخت ملزم کند و مرد زمانی که استطاعت مالی داشت باید مهریه را بپردازد.
بهطور کلی مهریه تا ۱۱۰ سکه ضمانت اجرای قانونی دارد. به این معنی که تا این مقدار را میتوان از مراجع قانونی درخواست کرد و برای آن حکم جلب مرد را درخواست نمود. اما برای مهریه بیشتر از ۱۱۰ سکه صرفا درصورتیکه مرد اموال داشته باشد و زن این اموال را معرفی کند، امکان دریافت مازاد فراهم میشود.
ناشناس
۱۹ تیر ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۷ ب٫ظ
ناشناس
۹ فروردین ۱۴۰۱ در ۱:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۸:۳۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۶:۵۹ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۸ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۰:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در ۰:۱۴ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۸ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۹:۵۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در ۷:۳۵ ب٫ظ