عوارض خروج از کشور در حقیقت نوعی مالیات است که از مسافران سفرهای خارجی دریافت میگردد. دولت طبق قانون از هر مسافری که با گذرنامه جمهوری اسلامی ایران از کشور خارج میشود، عوارض خروج دریافت میکند اما برخی شهروندان از این قانون معاف شدهاند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نکات عوارض خروج از کشور میپردازیم.
عوارض خروج از کشور چیست؟
مبلغی است که هر شخصی که از کشور خارج میشود باید به دولت بپردازد. این عوارض شامل افراد زیر دو سال هم میشود.
روشهای پرداخت عوارض خروج از کشور کدامها هستند؟
یکی از سادهترین و در دسترسترین روشهای پرداخت عوارض خروج از کشور انجام این کار از طریق سامانههای آنلاین است. شما میتوانید از سامانه سداد و اپلیکیشن ایوا که به همین شرکت تعلق دارد استفاده کنید. به علاوه، میتوانید مستقیما از طریق وبسایت بانک ملی ایران یا پیامرسان بله که از طریق بانک ملی معرفی شده هم اقدام کنید.
نهایتا اگر به روشهای پرداخت آنلاین دسترسی ندارید دستگاههای ATM مخصوص برای این کار در فرودگاهها نصب شدهاند. یا میتوانید مستقیما به یکی از شعب بانک ملی ایران بروید و به صورت حضوری این کار را انجام دهید.
چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
- اولین گروهی که از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند خدمه پرواز و کشتی هستند که برای شغل خود مجبورند خارج شوند.
- به علاوه، کسانی که گذرنامههای سیاسی یا خدمت دارند هم لازم نیست عوارض پرداخت کنند.
- بیمارانی که از شورای پزشکی مجوز درمان در کشورهای خارجی دارند و جانبازان جنگ تحمیلی که به درمان نیاز دارند هم لازم نیست عوارض بپردازند.
- همراهان بیمار هم حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد تخفیف میگیرند.
- دانشجویانی که مجوز تحصیل در خارج دارند هم عوارضی برای خروج از کشور نمیپردازند به شرطی که از آخرین بازگشتشان به کشور بیشتر از ۳ ماه گذشته باشد.
- نهایتا کسانی که در دوره اربعین برای زیارت عتبات عالیات به کشور عراق میروند هم از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
آیا عوارض خروج از کشور برای سال ۱۴۰۱ مشخص شده است؟
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در بحث عوارض خروج از کشور در سال آینده که طی دو روز گذشته در فضای مجازی و افکار عمومی سوالاتی را ایجاد کرده، اعلام کرد، دولت در سال ۱۴۰۱ میزان عوارض خروج از کشور را همان ۴۰۰ هزار تومان برای هر شخص در نظر گرفته و عدد آن را افزایش نداده است.
به گفته وی تنها دلیل ابهام ایجاد شده این است که تعداد مسافران را در سال آینده با توجه به نبود کرونا و افزایش میزان مسافرتها تعیین کرده و بیشتر از دو سال گذشته در نظر گرفته است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب کدام اموال از مالیات بر ارث معاف هستند؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۷:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱:۲۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۰:۱۲ ق٫ظ
چقدر عالی
فاطمه یزدیان
۲۵ آذر ۱۴۰۰ در ۱:۳۳ ب٫ظ
ممنونم
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۰ ب٫ظ