فرش خاکی هرمز در اوج اصالت، بیننده را غرق در نقوش زیبای خود میکند و او را به دل تاریخ جزیره میبرد. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا با فرش خاکی در جزیره هرمز آشنا شوید.
فرش خاکی در جزیره هرمز
طی هفت دوره، فرش خاکی توسط جمعی از هنرمندان در یکی از سواحل جزیره هرمز اجرا شد. در این رویداد هنرمندان بومی با خاکهای رنگی موجود در جزیره، طرح فرش خاکی را بر ساحل گستراندند.
این فرش در واقع یک نماد از تاریخ و تمدن ۱۰۰۰ ساله جزیره بینظیر هرمز است. در طراحی فرش خاکی هرمز از نقوش مختلف گیاهان، حیوانات و نقوش هندسی استفاده شده است. این فرش خاکی طی دورههای مختلف اجرای خود، تاریخ هرمز را حکایت میکند و آنها را با استفاده از نمادها، به شکلی هنرمندانه به رخ میکشد.
در طراحی فرش خاکی هرمز از اسطورههای هرمزگان و اشعار عمر خیام، الگوبرداری کردهاند. در میان نقوش این فرش تصاویری از لاکپشت پوزه عقابی، جبیر، نقوش پوشاک زنان هرمز، تصاویری از قلعه پرتغالیها و نماد موسیقی بومی و سازهای محلی خودنمایی میکنند.
نمادهای به کار رفته در فرش هرمز، افسانهها، استعدادهای منطقه، سنتها، تاریخ و فرهنگ جزیره هرمز را فاش میکنند و به عناصر بومی جانی دوباره میبخشند. در اجرای این هنر زمینی بیش از ۵۰ هنرمند ساکن منطقه همکاری کردهاند. این فرش بزرگترین نمونه از نوع خود در جهان است و توانسته به یکی از جاذبههای توریستی جزیره هرمز تبدیل شود.
فرش خاکی هرمز کجاست؟
فرش هرمز در بخش غربی جزیره واقع شده است. خاک هرمز به رنگهای مختلفی است و هر رنگ، طیفهای گوناگونی از روشن تا تیره را شامل میشود. همین ویژگی سبب شکلگیری ایده فرش خاکی هرمز شد. این رنگها در کنار هم و با طراحی نقوش فرش مانند، جلوه دو چندان پیدا میکنند.
استفاده از نمادهای اصیل و بومی جزیره هرمز، کشور ایران و دغدههای انسانی و بشر دوستانه، شاخصههایی هستند که فرش خاکی را ارزشمندتر کردهاند. فرش هرمز این مفاهیم را در ابعاد بزرگ به نمایش گذاشته و زمینه را برای بیان آنها فراهم کرد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند هتلهای عجیب ایران که تجربهشان به دنیا میارزد.
ناشناس
۲۸ اسفند ۱۴۰۰ در ۲:۳۶ ب٫ظ
کریمزاده
۲۹ دی ۱۴۰۰ در ۵:۵۷ ق٫ظ
ناشناس
۳۰ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۲۳ ق٫ظ
ناشناس
۲۳ آذر ۱۴۰۰ در ۹:۵۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ آذر ۱۴۰۰ در ۷:۳۳ ب٫ظ
زیباس
حدیث ریاحی
۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱:۴۹ ب٫ظ
ممنون از همراهی شما
سینا ساکن ارومیه
۲۰ آذر ۱۴۰۰ در ۷:۰۲ ب٫ظ
مرسی
ملیکا وحیدی فر
۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۴:۵۹ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما.