حریره در قرن چهار هجری قمری و بعد از رونق افتادن بندر تجاری سیراف ساخته شده و در گذشته از شکوفایی زیادی برخودار بوده است. بهگونهای که یکی از مناطق مهم تجاری و بازرگانی حاشیه خلیج فارس به شمار میرفت. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا با شهر حریره در کیش آشنا شوید.
شهر حریره در کیش
شهر باستانی حریره دارای قسمتهای مختلفی است. خانه اعیانی، مسجد، حمام، بخشهای کارگاهی و صنعتی، تاسیسات آبی و بندرگاه دیدنیهای این شهر تاریخی را تشکیل میدهند.
شهر تاریخی حریره در استان هرمزگان واقع است و یکی از جاهای دیدنی کیش به شمار میرود. این شهر در شمال این جزیره زیبا و در کنار مجموعه ورزشی المپیک قرار دارد. قدمت این شهر به قرن چهارم هجری قمری میرسد که تا قرن دهم از رونق و آبادانی برخوردار بود و بعد از این تاریخ متروک شد.
تاریخچه شهر حریره
شهر باستانی حریره در زمان خود بهعنوان بندری مهم و مرکز ارتباطی بین ایران، هند و چین محسوب میشد و بیش از ۸۰۰ سال قدمت دارد. این شهر در اواسط قرن چهار هجری شکل گرفته است و تا اواسط قرن دهم بهمدت ۵۰۰ سال در اوج و شکوفایی بود و مرکز تجاری و بازرگانی در خلیج فارس به شمار میرفت و جمعیت زیادی داشت.
مسیر دسترسی
برای رفتن به شهر حریره باید به جنوب ایران و جزیره زیبای کیش سفر کنید. در نزدیکی مجموعه المپیک و در کنار جاده کرانه حریره را خواهید دید.
دیدنیهای شهر حریره
بندرگاه حریره
آثار اسکله و و لنگرگاه شهر حریره در نزدیکی ساحل دیده میشود که پشتیبانیهای نیمدایرهای دارد و با چند راهرو، دهانه سنگی و پلکان به دریا منتهی میشود. کانالهای ورودی و خروجی نیز همچنان پابرجا است. بهدلیل استفاده از سنگهای آهکی و مرجانی ساختمانهای این لنگرگاه دچار فرسایش فیزیکی و شیمیایی شده است.
حمام حریره
حمام شهر با وسعت ۵۰۰ متر مربع در شمال غربی خانه اعیانی قرار دارد. این حمام سه دوره ساخت، گسترش و مرمت داشته و در دو دوره ایلخانی و تیموری ساخته شده است. این حمام شامل حصار، صحنهای متعدد، بخش خدمات، انبار و اتاق کارگر در قسمت شمالی، سربینه، گرمخانه، تون و دو خزینه کوچک و بزرگ نیز در جنوب گرمخانه است.
خانه اعیانی حریره
خانه اعیانی یکی از بخشهای حریره است که در پی کاوشهای باستانشناختی کشف شده است. این عمارت در ۳۰۰ متری جنوب مجموعه ساحلی و در میانه راه دسترسی به ساحل صخرهای شمال محوطه قرار دارد.
عمارت اعیانی حریره شامل ورودی، شاهنشین، یک خانه بزرگ شمالی و خانه کوچک در جنوب آن است. از این عمارت تعداد زیادی اشیای سفالی و تزیینات دیوارها از جمله گچبری و کاشی لعابدار متعلق به قرنهای سیزده و چهارده میلادی به دست آمده است. کاشیهای ستارهدار مشابه نمونههای موجود در تخت سلیمان و سلطانیه است. این کاشیهای وارداتی نشان میدهد این خانه متعلق به یکی از ثروتمندان این شهر بوده است.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند روستای عجیب انسانهای بیدهان در اردبیل.
ناشناس
۲۸ اسفند ۱۴۰۰ در ۴:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ آذر ۱۴۰۰ در ۲:۱۱ ب٫ظ