بعضی از رانندگان پس از تصادف به محض آن که میفهمند مقصر هستند فرار را بر قرار ترجیح می دهند و از صحنه میگریزند. علت فرار از صحنه تصادف میتواند ترس و اضطراب یا فرار از عاقبت امر باشد. همراه ما باشید تا در این نوشتار از مجله دلتا به مجازات راننده فراری بپردازیم.
فرار از صحنه تصادف رانندگی چه مجازاتی خواهد داشت؟
طبق قانون تصادفات اگر بعد از وقوع تصادف، مجروح به کمک فوری نیاز داشته باشد و راننده با وجود اینکه میتواند به مصدوم کمک کند ولی از این کار خودداری کرده یا برای ندادن جریمه و فرار از تعقیب محل را ترک کند، برای هر کدام از این موارد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم خواهد شد. دادگاه نمیتواند برای شخص محکوم تخفیفی قائل شود.
بهجز مجازات راننده فراری در تصادفات، در بعضی مواقع به دلایل دیگری راننده مجرم شناخته میشود که به دو تا شش ماه حبس و پرداخت دیه محکوم میشود.
بیاحتیاطی یا عدم رعایت مقررات، عدم مهارت راننده که منجر به ایجاد صدمه بدنی به دیگری یا نقص و ضعف دائم یکی از اعضای بدن یا از بین رفتن قسمتی از عضو مصدوم شود، یا برخی از آسیبهای دیگر از جمله وضع حمل زن قبل از موعد طبیعی را باعث شود مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم خواهد شد.
اگر مقصر تصادف از صحنه فرار کرد چه کنیم؟
ممکن است برای شما یا هر کسی پیش آمده باشد که در تصادف طرف مقابل که مقصر است فرار کرده باشد.
حال سوال این است که در این مواقع چه باید کرد و چگونه باید خسارت را دریافت کرد؟
اگر خودرو مقصر فرار کرده باشد و شما مشخصات آن خودرو را ثبت و ضبط کردهاید، باید برای شکایت از طرف و دریافت دیه تصادف راننده فراری مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- باید مشخصات وسیله نقلیه مقصر را بردارید.
- باید در اولین فرصت با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و اعلام کرد که خودرو مقصر فرار کرده است.
- بعد از آن باید یک صورتجلسه از حادثه با شهادت افرادی که در صحنه تصادف حاضر بودهاند تهیه کرد.
- اگر تصادف منجر به جرح شود در آن صورت گزارش مأمورین اورژانس ۱۱۵ الزامی است.
- بعد از آن باید گزارش دریافتی را به هیأت حل اختلاف تسلیم کرد.
- پس از آن هیات حل اختلاف پرونده فوق را به دست کارشناسان رسمی دادگستری در رشته تصادفات سپرد.
اگر به هر دلیلی نتوانستید مشخصات خودروی مقصر را ثبت کنید، میتوانید به صندوقی به نام “صندوق تامین خسارتهای بدنی” مراجعه کنید و خسارات بدنی که به خودتان وارد شده را مطالبه کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی نحوه شکایت از پلاک خودرو مزاحم مطالعه کنید.
ناشناس
۱۶ آبان ۱۴۰۰ در ۳:۵۸ ق٫ظ