با قدمتی که به دوره تیموریان بازمیگردد، مردم محلی بر این باورند که جسد مردگان پس از دفن در این گورستان، دچار پوسیدگی و تباهی نمیشود؛ باوری که طبق تحقیقات تا اندازهای درست بوده است. با مجله گردشگری دلتا همراه باشید تا به گورستان سفید چاه بهشهر سفر کنیم.
معرفی گورستان سفید چاه بهشهر
قبرستان سفید چاه مربوط به دوره تیموریان است و از نخستین گورستانهای مسلمانان در ایران به شمار میآید. این اثر بهعنوان یکی از جاهای دیدنی بهشهر، در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۸۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از اعتقادات جالب اهالی این روستا آن است که اگر در این قبرستان دفن شوند، جسد آنها سالم باقی میماند یا هیچ آسیبی نمیبیند. بر اساس بررسیهای انجام شده توسط پژوهشکدههای مختلف خاکشناسی، خاک این قبرستان دارای آهک بسیار است و اجساد در اینگونه خاکها با زمانی طولانیتر نسبت به باقی انواع خاک تجزیه میشوند. علت نامگذاری این قبرستان نیز بهدلیل خاک سفیدش است که به میزان بالای آهک آن برمیگردد.
البته در سالم ماندن جسد، نقش سنگ لحد و جنسش و نوع قرار دادن آن نیز بیتاثیر نیست. در این قبرستان از تخته سنگهای کوههای اطراف برای سنگ لحد استفاده میشود که این هم در دوام جسد موثر است. در باقی قبرستانها بهجای سنگ از تخته چوبی استفاده میشود که خیلی زودتر از سنگ تجزیه خواهد شد. شاید به همین دلایل بوده است که افراد مهم و سرشناس اطراف را در این قبرستان دفن میکردند.
دسترسی به گورستان سفید چاه بهشهر
برای دسترسی با خودروی شخصی، راهی شهرستان گلوگاه شوید و تا انتهای کمربندی غربی را بروید. از آنجا وارد مسیر روستای نیالا شوید. با عبور از روستای نیالا، دوراهی کیاسر و چاه سفید را خواهید دید. در این نقطه، سمت چاه سفید بپیچید. در ابتدای روستا، قبرستان واقع شده است. اگر اهل گردشگری هستید، این روستای ایرانی آخر دنیاست را بخوانید.
سنگ قبرهای گورستان سفید چاه بهشهر
سنگ قبرها در هر منطقه و کشوری تحتتاثیر معماری و فرهنگ آن منطقه و کشور است. مثلا سنگ قبرهای اسپانیا و آفریقا قوسهای هلالی نعل اسبی دارد که خاص معماری این مناطق است. در جهان اسلام نیز سنگ قبرها اشکال متنوعی دارند که نمایانگر معماری هر منطقه هستند.
در گورستان سفید چاه بهشهر سنگ مزارها محرابی و صندوقی هستند که هر دو شکل در ایران پیشینه معماری دارند. طرح محراب که در اصل طرحی متعلق به دوران میترایسم است، پس از اسلام، از سده چهارم هجری قمری به بعد، بر سنگ مزارها حکاکی شد. در سنگ قبرهای محرابی قبرستان تاریخی سفید چاه، از نقوش تزیینی در تمام سطوح استفاده شده است .
بازدید از قبرستان سفید چاه
بازدید از گورستان سفید چاه بهشهر در تمام روزهای هفته و ساعات شبانهروز ممکن است و برای این منظور نیازمند پرداخت هزینه نیستید. البته در نظر داشته باشید که بهدلیل تاریکی، شبها امکان تماشای دقیق وجود ندارد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند ۵ هتل عجیب جهان کدام است؟
ارژنگی
۱۱ فروردین ۱۴۰۲ در ۳:۴۲ ق٫ظ
بسیار جالب وشگفت آور.
مونا اصفهانی
۱۲ فروردین ۱۴۰۲ در ۷:۵۲ ب٫ظ
ممنون از حضور ارزشمند شما 🌹
یاری
۱۸ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۲:۱۵ ب٫ظ
شگفتی های خلقت در عالم بسیارند دست تون درد نکنه که معلومات و آگاهی می دهید
ریحانه شیشه گر
۱۹ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۱۶ ق٫ظ
ممنون از شما دوست عزیز که ما رو همراهی میکنید.
بابااحمد
۲۶ فروردین ۱۴۰۲ در ۰:۰۰ ق٫ظ
کروناکه تموم شد،انشالله همیشه قدر زندگی و دو هم بودن را خواهیم دانست و کمتر بهانه خواهیم آورد و بیشتر لبخند خواهیم زد، کروناکه تموم شدکنارهم خواهیم نشست و باورمون نخواهد شد که تا چند ماه قبل چه روزگار غریبانه ای داستیم عکس های دوران قرنطینه مون رانگاه خواهیم کردو ب چهره های ماسک زده خواهیم خندید کروناکه تموم شدچقدرحرف مشترک داربم افسوس که پاره عمری که دراضطراب و انزوا تباه شد افسوس آنانی که رفته اندوبازگشتی ندارن ازکرونا قوی تروپوست کلفت شدیم وحالامی فهمیم لذت خوشبختی وحال خوب چیست؟ آرامش چیست؟
ناشناس
۱۲ اسفند ۱۴۰۱ در ۳:۵۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ در ۸:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ در ۸:۰۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۰۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۳:۱۹ ق٫ظ
عالی
مونا اصفهانی
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۶:۲۵ ب٫ظ
ممنون از لطف و حضور شما دوست عزیز🌹
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۰:۵۳ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ بهمن ۱۴۰۱ در ۵:۵۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ دی ۱۴۰۰ در ۵:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ آبان ۱۴۰۰ در ۸:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۹ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۵۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ مهر ۱۴۰۰ در ۲:۱۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۶ مهر ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۷ ب٫ظ
حسین
۶ مهر ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۵ ب٫ظ
ناشناس
۵ مهر ۱۴۰۰ در ۷:۳۴ ب٫ظ
ناشناس
۵ مهر ۱۴۰۰ در ۶:۳۱ ب٫ظ
ناشناس
۵ مهر ۱۴۰۰ در ۵:۲۲ ب٫ظ
عالی بود
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۱:۳۳ ب٫ظ
به به به مجله دلنا
مونا اصفهانی
۲۱ بهمن ۱۴۰۱ در ۶:۲۵ ب٫ظ
بهبه از حضور شما😍
ناشناس
۵ مهر ۱۴۰۰ در ۴:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۵ مهر ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۴ ب٫ظ