چگونه در معاملات ملکی ضرر نکنیم؟

۵
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
مسائل و مشکلات حقوقی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین چالش‌هایی است که هرکسی در زندگی خود حتما با آن مواجه خواهد شد.
جلوگیری از ضرر در معاملات ملکی

دعاوی ملکی یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های درگیری‌های حقوقی است. زیرا مسکن و املاک یکی از بخش‌های اساسی سرمایه‌گذاری مردم ایران محسوب می‌شود و حساسیت روی آن بالا است. به همین دلیل شناخت و آگاهی نسبت به نکات حقوقی و مناسبات قانونی بخش خرید و فروش، معامله املاک و انتقال آن، اهمیت زیادی دارد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع جلوگیری از ضرر در معاملات ملکی می‌پردازیم.

 دفاتر اسناد رسمی

هنوز هم خیلی‌ها به عقد قرارداد در دفاتر اسناد رسمی عادت نکرده‌اند و شیوه‌های سنتی برای قرارداد بستن را می‌پسندند، به‌ویژه درمورد تنظیم قراردادهای خرید یا پیش‌خرید آپارتمان برای اینکه این کار به یک دغدغه تبدیل نشود ضروری است این قرارداد در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.

کد رهگیری و گواهی پایان کار ضروری است

در بحث خرید آپارتمان پیش‌فروش، داشتن کد رهگیری بسیار مهم است و درمورد فروش بدون پایان‌کار باید همه خریداران ملک اعم از آن‌هایی که در دفاتر اسناد رسمی این کار را انجام می‌دهند یا بین خود به شکل غیررسمی قراردادی را منعقد می‌کنند به ارائه گواهی پایان‌کار از سوی مالک توجه کنند.

ضرر در معاملات ملکی

خرید آپارتمان پیش‌فروش

آن‌گونه که قانون پیش‌فروش ساختمان می‌گوید مشاوران املاک باید پس از انجام مذاکرات مقدماتی، طرفین را برای تنظیم سند رسمی قرارداد پیش‌فروش به یکی از دفاتر اسناد رسمی معرفی کنند.
برای تنظیم قرارداد پیش‌فروش مدارکی لازم است که تنظیم این قرارداد منوط به وجود آن‌ها است یعنی، سند رسمی مالکیت یا سند رسمی اجاره با حق احداث بنا، پروانه ساخت کل ساختمان و شناسنامه فنی مستقل برای هر واحد، بیمه‌نامه مسئولیت، تائیدیه مهندس ناظر ساختمان مبنی بر پایان عملیات پی ساختمان و پاسخ استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب آیا مستاجر می‌تواند ملک اجاره‌ای را به دیگری اجاره دهد؟ را مطالعه کنید.

۵ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۸ آبان ۱۴۰۰ در ۷:۱۳ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۷ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۰۷ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۷ مهر ۱۴۰۰ در ۰:۳۶ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۶ مهر ۱۴۰۰ در ۵:۰۶ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۶ مهر ۱۴۰۰ در ۳:۱۴ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …