ازدواج و طلاق ،چه تاثیری بر بازار مسکن دارد؟ طبق آمار ازدواج و طلاق در سال ۹۷ ، در کشورمان سالانه یک میلیون ازدواج ثبت میشود، که از این میزان ۳۰ درصد به طلاق میانجامد. فردی که جدا شده نیاز به مسکن جدید دارد. درصد کمی از زنان و مردان طلاق گرفته به خانه پدری بر میگردند و نزدیک به ۹۵ درصد افراد ترجیح میدهند به تنهایی در خانهای جدید زندگی کنند. اما این نیاز به مسکن چگونه تامین خواهد شد؟
کشور سالانه به یک میلیون مسکن نیاز دارد و اگر طلاقگرفتهها را به این تعداد اضافه کنیم، این رقم یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی خواهد بود.
پیشنهاد رییس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان
رییس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان گفته است: طبق ترکیب جمعیتی جوان در کشور میتوان گفت اوج نیاز کشور از نظر تامین مسکن بین سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۵ است، زیرا جوانان طی بازه یاد شده به مرحله ازدواج میرسند. مجتبی بیگدلی افزود: اگر همان نیاز سالانه یک میلیون مسکن را در نظر بگیریم؛ هیچگونه توازنی میان عرضه و تقاضا در کشور نمیبینیم.
خط آنلاین و اعتباری خرید مصالح ساختمانی که از سوی وزیر راه و شهرسازی مطرح شده، باید بدون سود باشد، زیرا تعیین سود برای ارائه این خط اعتباری گرهای از کار انبوهسازان باز نمیکند. بانکها باید به این طرح، اعتبار اختصاص دهند و این خط اعتباری باید ارزان باشد.در مقابل دولت هم باید در پرداخت سود این خط اعتباری به انبوهسازان کمک کند، زیرا خط اعتباری با سودهای ۲۰ تا ۳۰درصد، فایدهای ندارد. در اینصورت شاید بتوان به تولید مسکن ارزان و سریع و راحت دست یافت.
اگر این کار انجام شود با ورود سیل جمعیت ازدواج کرده در سالهای آینده، میتوان مسکن مورد نیاز را تامین و از انبوه مشکلات در این مورد به راحتی عبور کرد.
برای آگاهی بیشتر از تحولات بازار مسکن با صفحات خبر و گزارش و اخبار مسکن مجله دلتا ، همراه شوید.