بخشی از پروندههای مراجع قضایی به مسائل و مشکلات پیرامون امور بازسازی ملک اختصاص پیدا کرده است که از جمله مشکلات مربوط به بازسازی، عدم رضایت تعدادی از ساکنین برای این امر میباشد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نوسازی آپارتمان بدون رضایت همسایگان میپردازیم.
بازسازی ساختمان بدون رضایت برخی از مالکان
طبق قانون تملک آپارتمانها، بازسازی ساختمان بدون رضایت برخی از مالکان، تحت شرایط بیان شده در ماده ۱۳ قابل انجام است.
در صورتی که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری، عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمتهای اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند، آن دسته از مالکان که قصد بازسازی مجموعه را دارند، میتوانند براساس حکم دادگاه، مسکنی برای مالک یا مالکانی که از همکاری خودداری میورزند اجاره کنند سپس نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند.
پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالکان از بنا و هزینههای انجام شده، سهم مالک یا مالکان یاد شده را به اضافه اجارهبهای عقبافتاده که برای مسکن اجارهای ایشان پرداخت شده است از اموال آنها از جمله همان واحد برداشت کنند.
در صورت عدمتوافق در انتخاب کارشناسان، وزارت مسکن و شهرسازی با درخواست مدیر یا هیأتمدیره اقدام به انتخاب کارشناسان یاد شده خواهد کرد.
عدم تخلیه ملک توسط مالکان
طبق قانون تملک آپارتمانها، در صورت عدم تخلیه ملک، مالکین میتوانند با مراجعه به مراجع قضایی اقدامات لازم را انجام دهند.
به عبارت دیگر، اگر مالک یا مالکان مخالف بازسازی، ملک را تخلیه نکنند مدیر یا مدیران ساختمان میتوانند از رئیس دادگستری یا مجتمع قضایی درخواست کنند با تامین مسکن مناسب برای وی توسط سایر مالکان، دستور تخلیه آپارتمان را صادر کند، در این شرایط مقام قضایی دستور تخلیه را صادر خواهد کرد.
پیشنهاد مطالعه برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی در این زمینه، نکات قانونی اجاره بهای عقب افتاده را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۴ مرداد ۱۴۰۰ در ۹:۲۳ ب٫ظ