جزیره کریسمس جزیره استرالیایی کوچکی در اقیانوس هند است که دارای گونههای جانوری و گیاهی بسیار خاصی میباشد که همین مورد هم آن را بسیار محبوب کرده است. جزیره کریسمس همچنین به دلیل یکی از گونههای جانوری آن که به خرچنگ قرمز مشهور است، شناخته شده و یکی از جالبترین اتفاقاتی که در آن خواهید دید، همین مهاجرت خرچنگها است. با مجله دلتا همراه باشید تا درباره این جزیره و خرچنگهای آن بیشتر بدانید.
خرچنگ قرمز، حیوان بومی این جزیره در استرالیا است و مهاجرت حیرتانگیز آنها از جنگل به سمت ساحل بسیار دیدنی است.
مهاجرت خرچنگها
در ابتدای فصل باران (حدودا مهر و آبان)، بیش از ۵۰ میلیون خرچنگ قرمز بالغ، ناگهان شروع به مهاجرت از سمت جنگل به سمت ساحل میکنند تا در آنجا تولیدمثل کنند.
این مهاجرت معمولا در سراسر بخشهای جزیره همزمان انجام میشود و انگار این خرچنگها به شهر حمله کردهاند. مهاجرت خرچنگها معمولا شکل و شیوه خاصی دارد، مثلا خرچنگهای نر اولین گروهی هستند که شروع به حرکت میکنند و در جلوی بقیه قرار دارند و در پشت سر آنها، خرچنگهای ماده به راه خود ادامه میدهند.
این مهاجرت معمولا بین ۵ تا ۷ روز طول میکشد تا خرچنگهای قرمز به ساحل برسند. اگر بطور ناگهانی بارشها افزایش یابد، شرایط طوری میشود که زمان مهاجرت کمی طولانیتر شود.
در زمان اوج مهاجرت، جادهها به قدری از خرچنگها پر میشوند که دیگر کسی نمیتواند در آن رفت و آمد کند. رنگ قرمز این خرچنگها و انبوه آنها در جادهها، به گونهای است که مسیر حرکت آنها از آسمان نیز قابل تشخیص است.
زمانی که خرچنگهای ماده در دریا تخمریزی میکنند به خشکی برمیگردند. لاروهایی که در دریا وجود دارند بعد از حدود ۱ ماه به اتفاق همدیگر به خشکی برمیگردند. وقتی خرچنگهای قرمز به خانه برمیگردند، در بین صخرهها، درختان و … ناپدید میشوند و تا ۳ سال، دیگر مشاهده نمیشوند.
فعالیتهای انسانی
فعالیتهای انسانی مانند تمام نقاط دیگر جهان که روی زندگی طبیعی حیوانات تاثیر میگذارد، در مهاجرت خرچنگها در این جزیره هم تاثیر دارد. این فعالیتها باعث شدهاند که جمعیت زیادی از میلیونها خرچنگی که مهاجرت میکنند، کشته شوند.
مثلا امکان این وجود دارد که بهخاطر جنگل زدایی و از بین رفتن مناطق سبز حیطه مهاجرت آنها، با کمبود آب و گرما مواجه شده و بمیرند. البته رفت و آمد انسانها و ماشینها این خطر را تشدید میکند.
اما مدیران پارک ملی جزیره کریسمس در هنگام مهاجرت خرچنگها عبور و مرور در برخی از جادهها را ممنوع میکنند و علامتهایی مبنی بر این مهاجرت در بخشهای خاص رفت و آمد خرچنگها نصب میکنند.
همچنین پلهای خاصی برای عبور این موجودات فراهم گشته است که آنها میتوانند با امنیت کامل از آنها گذر کرده و به طرف دیگر خیابان بروند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب روستایی که ساکنان آن فقط یک کلیه دارند! بخوانید.
ناشناس
۱۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۷ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۷ ب٫ظ