برخی از روستاها در نقاط مختلف ایران، گوشهای از یک بهشت واقعی را به نمایش میگذارند و باعث میشوند تمام خستگیهایتان را فراموش کنید. روستای برغان کرج با آلوچههای معروفش، یکی از بهترین گزینههای ممکن در این زمینه است. اگر قصد مسافرت به برغان را دارید مطالعه این مقاله از مجله دلتا را از دست ندهید.
روستای برغان کرج
در ۱۳ کیلومتری از شهر کرج و در دامنههای جنوبی کوهستان البرز، روستایی سرسبز و پرطراوت به نام برغان وجود دارد که گویی با رفتن به آن، در خود بهشت قرار گرفتهاید.
روستای برغان به سبب داشتن باغها و مزارع سرسبز و رودخانههای خروشان، یکی از مقاصد تماشایی برای گردشگران به شمار میآید. برغان با القابی همچون مهد چنارهای هزارساله و سرزمین آلوچه شناخته میشود.
جاذبههای گردشگری برغان
در روستای برغان چند آثار باستانی وجود دارد:
- حمام قدیمی برغان: در حین قدم زدن کنار رودخانه یک ویرانه را خواهیم دید که زمانی حمام قدیمی برغان بوده است!
- زرمیدان یا کاروانسرا: در میدان بالاده مخروبهای وجود دارد که با کاشیهای لعابدار و سفالها تزئین شدهاند. روبهروی این کاروانسرا خانه قدیمی دهخدا وجود دارد که در قدیم آن را برای نگهداری افراد خلافکار اختصاص داده بودند.
- پل تاریخی برغان: پلی با چشمه طاقی بر روی رود شاهرود وجود دارد. مورخان ساخت این پل را در دوره صفویه تخمین زدهاند.
- تپه کش کلا: کش کلا نام تپهای است که در شمال برغان قرار گرفته است. معنی نام این تپه قلعه خشک است. در زمانهای دور بر روی این تپه قلعهای وجود داشته که متاسفانه امروزه آثاری از آن وجود ندارد.
درختان کهنسال برغان
درختان برغان از درختان کهنسال محسوب میشوند. در بین این درختان چنارهایی وجود دارد که عمرشان به ۱۰۰۰ سال نیز میرسد. دو چنار در برغان بسیار حائز اهمیت است:
- درخت چنار ضلع شمالی حیاط مسجد: دلیل مهم بودن این چنار بجز قدمت آن، حفرهای است که بر تنه آن قرار گرفته است. این حفره مانند اتاقی است که میتواند ۱۰ نفر را در خود جای دهد. مردم این روستا اعتقاد دارند که با بستن دخیل بر این چنار قدیمی میتوانند به آرزوهای خود برسند.
- درخت کهنسال گرده بینه: این درخت در ضلع جنوبی مسجد قرار گرفته است. این درخت توپر و پر از شاخههای سرسبز است. درختانی که در اطراف این درخت کهنسال وجود دارند همگی از ریشه این گیاه جوانه زده و رشد کردهاند.
شکمگردیهای برغان
بهترین غذاهایی که در این روستا میتوانید میل کنید دیزی محلی، انواع کباب، آش کشک، آش جو، مغز نان و فسنجان است که از غذاهای محلی این روستا محسوب میشوند.
بهترین سوغاتی که از این روستا میتوانید تهیه کنید گوجه سبز یا گوجه برغانی یا آلوی برغان است. بعد از آن انواع آلوچه، توت، گردو، عسل و لبنیات گزینههای بسیار خوبی برای سوغاتی هستند.
اگر به دیدنیهای ایران علاقه دارید، مطلب آبشار زرد لیمه را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب تنگ گنجه ای بهشت دیدنی ایران را بخوانید.
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۴۹ ب٫ظ
علی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۹ ب٫ظ
ممنون مقاله ی تان کامل بود.
مونا اصفهانی
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۰ ق٫ظ
خیلی سپاسگزاریم از شما دوست عزیز که همراه مجله ما هستید.
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۲ ب٫ظ
سعیدی
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۰ ب٫ظ
فوقالعاده عالی و بسیار خوش سفر
الهام الهامی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۰۰ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۲ ب٫ظ
سلام ، جالب بو ولی عکسی از خود روستا ندیدم .اما تصمیم گرفتم که حتما برم . متشکرم🙏🏼🌹
الهام الهامی
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۹ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
ناشناس
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۸:۳۵ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۱:۵۲ ب٫ظ
ناشناس
۳۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۰۴ ب٫ظ