قبل از انجام معاملات حقوقی لازم است که به یک سری نکات مهم حقوقی توجه شود، تا از بروز هرگونه مشکلی که ناشی از این معاملات است پیشگیری شود، در غیر این صورت ممکن است مشکلات ناشی از قراردادها و معاملات حقوقی ضررهای فراوانی به افراد وارد کند. در این نوشتار از
مجله دلتا به موضوع نکات حقوقی مهم در معاملات املاک میپردازیم.
از نکات حقوقی مهم در معاملات املاک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
احراز مالکیت فروشنده و اختیار فروش ملک
مهمترین نکتهای که خریدار باید به آن توجه کند، احراز مالکیت فروشنده است. مطابق قانون، فروشنده یا باید مالک ملکی باشد که به فروش میرساند و یا اینکه از سوی فروشنده ملک، سند رسمی مبنی بر فروش ملک مذکور داشته باشد.
گاهی ممکن است ملک متعلق به چند نفر باشد. در این مواقع در هنگام فروش باید تمامی مالکین حاضر بوده و با اعلام رضایت خود، قرارداد را امضا نمایند و یا یک نفر را بهعنوان وکیل خود برای فروش ملک مشاع قرار دهند.
در این صورت وکالتنامه باید بصورت رسمی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود و در آن صراحتاً اجازه فروش ملک مذکور به وکیل دادهشده باشد. همچنین وکیل علاوه بر وکالت درفروش، باید وکالت در دریافت مبلغ مورد معامله را نیز داشته باشد.
نکته مهم بر اساس ماده ۲۲ قانون ثبت این است که، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبتشده و یا کسی را که ملک به او منتقلشده و این انتقال در دفتر املاک به ثبت رسیده است را مالک خواهد شناخت.