رشته کوههای هیمالیا را رشته کوهی با بلندترین قلل دنیا میشناسند. این رشته کوه در میان ۹ کشور کشیده شده و حدود ۲۰ قله مرتفع دارد که برای کوهنوردان بسیار جذاب است. قله و کوه نانگا پاربات یکی از چالش برانگیزترین و خطرناکترین کوهها و قلههای هیمالیاست که از سرتاسر دنیا، کوهنوردانی برای فتح آن راهی پاکستان میشوند. مجله دلتا شما را با کوه قاتل و هر آنچه که باید درباره آن بدانید، آشنا میکند.
قله نانگا پاربات
اگر بخواهیم قلههای مرتفع هیمالیا را براساس ارتفاع آنها از سطح دریا به ترتیب بنویسیم، در این لیست کوه نانگا پاربات رتبه نهم را با ارتفاع ۸۱۲۶ متر به خود اختصاص میدهد. نانگا پاربات به معنی “کوه عریان” است. با این وجود برای آن، نام دیگری هم در نظر گرفتهاند. بعضی به آن کوه دیامیر به معنی سلطان کوهها نیز میگویند. این قله به کوه قاتل هم مشهور است. این کوه در حدود ۴۰۰ هزار سال پیش و از برخورد شبه قاره هند به قاره اوراسیا به وجود آمد و همچنان در حال رشد است.
گروههایی که طعمه کوه قاتل شدهاند
در سال ۱۸۹۵ فردی صعود به این کوه را شروع نمود و تا ارتفاع ۶۱۰۰ متری بالا رفت. متاسفانه این کوهنورد و دو محلی که با او همراه بودند با ریزش بهمن، جان خود را از دست دادند. در نتیجه موفق به فتح آن نشدند. این گروه اولین قربانیان کوه قاتل بودند.
در دهه ۱۹۳۰ کوهنوردان آلمانی به دلیل اینکه امکان ورود به تبت را نداشتند، به سراغ کوه نانگا پاربات آمدند. این گروه در سال ۱۹۳۲ صعود خود را به قله شروع نمودند اما تنها توانستند خود را به قله راخیوت در شمال شرقی آن برسانند. با این حال این گروه، سریعترین راه به سمت قله را نشانهگذاری کردند. در راه برگشت، ۹ نفر از این گروه جان خود را در طوفانی که به وجود آمده بود، از دست دادند.
در سال ۱۹۵۳ کوهنورد استرالیایی به همراه گروهی صعود به کوه را شروع نمود. متاسفانه تمام اعضای این گروه در هنگام صعود که شامل ۳۱ نفر میشدند، جان خود را از دست دادند.
گروه بعدی که در سال ۱۹۳۷ از همان مسیر کوهنوردان آلمانی حرکت کردند، شامل ۱۶ نفر بودند. این گروه نیز کاملا در کوه نانگا پاربات کشته شدند. پس از کشته شدن این گروه، لقب کوه قاتل به نانگا پاربات داده شد.
گروههای صعود کننده به این کوه در فصلهای مختلف سال، بسیار زیاد بوده و همچنان مرگهای بسیاری را در پی داشته است. گروههای بسیار دیگری که در سالهای اخیر برای فتح قله نانگا پاربات حرکت کردهاند نیز با چنین ماجراها و اتفاقاتی روبرو شدهاند.
نانگا پاربات برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ توسط هیات اعزامی فتح گردید. این گروه اولین گروهی بودند که توانستند صعود موفقی داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با جاذبههای جهانگردی، “لنکران؛ جایی که آب شعلهور میشود!” را مطالعه کنید.
ناشناس
۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۶:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ در ۸:۳۵ ب٫ظ
کسری
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ در ۰:۴۴ ق٫ظ
با درود، مفید و جالب بود.
ناشناس
۱۴ اسفند ۱۳۹۹ در ۴:۵۰ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ
ناشناس
۱۲ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۱ ق٫ظ