در شهرهای بزرگ، به علت رشد میزان نقدینگی، قیمتها افزایش کاذب یافته و خانهدار شدن تبدیل به رویایی دستنیافتنی شده است.
به گزارش مجله دلتا، به نقل از اقتصادآنلاین، معضل جدی بخش مسکن، افزایش نقدینگی است. نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان این مطلب گفت: افزایش نقدینگی موجب کاهش قدرت خرید مردم در بخش مسکن شده و اگر این وضع ادامه یابد، قشرهای با درآمد متوسط به بالا هم دیگر امکان خانهدار شدن نخواهند داشت.
ابوالفضل موسوی اظهار داشت: قبل از رشد صعودی قیمت مسکن و نوسانهای قیمت ارز، بازار مسکن تا حدودی ثبات داشت و این وضع، شرایط خرید خانه حتی برای خانهاولیها را فراهم کرده بود. وی افزود: راهکار بهبود این وضعیت، اصلاح تغییرات موجود در شاخصهاى کلان اقتصادى است .
نقدینگی به چه معناست؟
نقدینگی به درجه نقدشوندگی داراییهای مختلف و با قیمت مشخص گفته میشود. هرچه یک دارایی سریعتر به پول تبدیل شود، در اصطلاح درجه نقدشوندگی آن بالاتر است.
در تعاریف مرکز آمار ایران، آمده است: به مجموعه پول (سپردههای بخش غیردولتی نزد بانکها و اسکناس و مسکوک در دست اشخاص) و شبهپول (سپردههای سرمایهگذاری مدتدار، سپردههای قرضالحسنه پسانداز و سپردههای متفرقه) نقدینگی گفته میشود.
به عبارت دیگر، نقدینگی به مجموع اسکناس و مسکوکات در دست مردم، به علاوه سپردههای کوتاهمدت (پول) و سپردههای بلندمدت (شبه پول) گفته میشود.
کاربرد نقدینگی در جامعه چگونه است؟
قیمت کالاها به میزان نقدینگی و سرعت گردش آن بستگی دارد. اگر نقدینگی بیرویه رشد کند، تقاضا برای کالاها و خدمات بیشتر میشود. از طرفی چون عرضه محدود کالا و خدمات در کوتاه مدت، موجب تورم اقتصادی می شود، کنترل حجم نقدینگی هدف نهایی کشورها برای رسیدن به اهداف کلان اقتصادی مثل ایجاد رشد در تولیدات، کنترل تورم، ایجاد موازنه در پرداخت های خارجی و ایجاد اشتغال خواهد بود.