این تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه “لارنتین”(Laurentian) کانادا انجام شد و تمرکز آن بر ورزش پرفشار (HIIT) بود؛ جایی که تمرینات ورزشی کوتاه و پرفشار با دورههای بازیابی (ورزش با سرعت و توان کمتر) کم انجام میشود. این قالب به دلیل مزایای چربی سوزی که به همراه دارد، از محبوبیت دیرینهای برخوردار است و تیم تحقیقاتی در مورد چگونگی تأثیر دمای محیط بر اثرات آن مطالعه کرده است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره اثرات ورزش در سرما میخوانید.
این تیم به طور خاص به تحقیقات قبلی اشاره کرد که چگونه تمرینات HIIT برای متابولیسم چربی، تجزیه و ذخیره چربیها بهتر است و این واقعیت که دمای محیط عاملی برای بهبود متابولیسم در هنگام ورزش و استراحت است. همین امر باعث شد تا آنها این مطالعه را انجام دهند که تمرینات پرفشار چگونه با متابولیسم و دمای محیط مرتبط است.
این مطالعه شامل ۱۱ فرد بزرگسال دارای فعالیت ورزشی تفریحی اما دارای اضافه وزن بود که به فاصله یک هفته در دو جلسه HIIT شرکت کردند. یکی از این گروهها در محیطی با دمای خنثی در حدود ۲۱ درجه سانتیگراد و دیگری در دمای صفر درجه سانتیگراد ورزش کرد. این جلسات تمرینی شامل دوچرخه سواری سرعتی با ۹۰ درصد نیروی فرد به مدت یک دقیقه و سپس ۹۰ ثانیه استراحت و بازیابی با پدال زنی با ۳۰ درصد قدرت بود.
شرکت کنندگان بعد از هر جلسه ورزش در سرما با دوچرخه سواری آرام یا پیادهروی اصطلاحا بدن خود را سرد میکردند و قبل از رفتن برای خواب، یک وعده بسیار کم حجم اما مقوی میخوردند و صبح روز بعد یک صبحانه پرچرب میل میکردند. طی این جلسات تمرینی، دانشمندان درجه حرارت پوست، دمای هسته بدن، ضربان قلب و میزان اکسیژن تحویل شده به رانها را همراه با سطح گلوکز، اکسیژن کلی، سطح کربن دی اکسید و میزان تبادل گاز کنترل کردند. همچنین برای کمک به محاسبه میزان اکسیداسیون لیپید یا چربی سوزی از شرکت کنندگان پس از صبحانه روز بعد نمونه خون گرفته شد.
محققان خاطرنشان کردند که ورزش در سرما اثر مهمی در پاسخ متابولیک طولانی مدت از جمله تنظیم قند خون، چربی سوزی و سطح تری گلیسیرید پس از صرف وعده غذایی پرچرب در صبح روز بعد داشت.
ناشناس
۹ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۸ دی ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۸ دی ۱۳۹۹ در ۶:۱۳ ب٫ظ