این نوار زخمهای هیدروژلی کاملا انعطاف پذیر بوده تا بتوان از آنها حتی بر روی آرنج و زانو هم استفاده کرد. بهرهمندی از دستگاههای الکترونیکی بهمنظور بررسی دما و نهایتا آزادسازی خودکار دارو در زمان مورد نظر، بهمنظور مقابله با عفونت نیز از جمله قابلیتهای این بانداژ هوشمند است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این تکنولوژی جدید میخوانید.
این بانداژ هوشمند زخم از هیدروژل لاستیکی تولید شده که ۹۰ درصد آن از آب است و جایگزینی مناسب برای الیاف پارچهای به حساب میآید. این ژل با بهرهگیری از ترکیباتی مانند تیتانیوم، آلومینیوم، سیلیکوم، سرامیک، طلا و دیگر موادی که بهطور معمول در ساخت تجهیزات الکترونیکی استفاده میشوند، ترکیب مستحکمی را ایجاد کرده است.
سیمهای تیتانیومی نیز از میان ژل عبور داده شدهاند تا نهایتا بانداژ، خصوصیات رسانایی داشته باشد و امکان استفاده از تجهیزات الکترونیکی مختلف مانند تراشههای نیمههادی نیز فراهم شود. چراغهای LED نیز در این بانداژ هوشمند استفاده شدهاند تا هنگامی که دمای زخم به مقدار مشخصی برسد و یا ذخیرههای دارویی کاهش یابد، شروع به چشمکزدن کند. در این طرح، ذخیرههای دارویی در هیدروژل ادغام شدهاند و از طریق کانالهایی به زخم انتقال مییابند.
گام بعدی در ارتقای این بانداژ، ایجاد سیستم هشداری است که از راه دور به دکتر هشدارهایی در خصوص نیاز به مراقبت ویژه از زخم ارسال میکند. Xuanhe Zhao، مسئول تیم تحقیقاتی امیدوار است بانداژهای قابل انعطاف بر پایه تجهیزات الکترونیکی خیس بتوانند در داخل بدن و یا حتی بر روی مغز نیز مورد استفاده قرارگیرند. دستگاههای هیدروژلی میتوانند به عنوان سنسور تشخیص گلوکزی که سیستم دفاعی بدن را تحریک نمیکنند نیز به کار گرفته شوند.
اگرچه تولیدات زیادی در این زمینه مورد آزمایش قرارگرفتهاند اما بهنظر میرسد محصول تولیدی MIT میتواند تا حد زیادی احتمال استفاده از دستگاههای الکترونیکی در داخل بدن را افزایش دهد. در حال حاضر از این بانداژهای هوشمند بر روی زخمهای سوختگی که به مراقبت دائمی نیاز دارند و همواره در معرض بروز عفونت هستند، استفاده میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطلب «اختراعات جدید که زندگی را راحت تر می کنند» را بخوانید.
ناشناس
۲۳ آذر ۱۳۹۹ در ۰:۲۹ ق٫ظ
خیلی مفید وکاربردی است به امید اختراعات بیشتر ودر دسترستر .تشکر موفق باشید
ناشناس
۲۲ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۲۹ ب٫ظ