ازدواج یکی از نیازهای طبیعی انسان و با مسئولیت و ایجاد حق و تکلیف همراه است. قانونگذار به پیروی از شرع برای تخلف از تکلیف در زندگی مشترک زناشویی ضمانت اجراهایی را در نظر گرفته است که یکی از آنها طلاق و طلاق غیابی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی گرفتن طلاق غیابی و شرایط آن میپردازیم.
چه زمانی زوج و زوجه میتوانند اقدام به گرفتن طلاق غیابی کنند؟
- زمانی که زوج در سند ازدواج زیر یکی از گزینهها را که نوشته اگر شش ماه غیبت کردم، زن میتواند طلاق غیابی بگیرد امضا کرده باشد.
- زمانی که زوج مفقودالاثر باشد و چهار سال است که خبری ازش نیست.
- زمانی که زوج اعتیاد شدید داشته باشد و زوجه نتواند تحمل کند.
- زمانی که زوج شش ماه ترک انفاق کند؛ یعنی نفقه به خانواده ندهد و آنها را در عسر و حرج نگه دارد.
- زمانی که زوج در زندان باشد و آزادی او سالها طول بکشد.
- زمانی که زوج بدون اجازه ی زوجه، زن دوم اختیار کند.
- زمانی که زوج بد اخلاق باشد سوءرفتار داشته باشد و همسرش را مورد ضرب و شتم قرار دهد.
- زمانی که زوج عقیم باشد و ثابت شود بچه دار نمیشود.
در این موارد زوجه میتواند به دادگاه رجوع کند و درخواست طلاق کند و زمانی که از دادگاه طی صدور ابلاغیه زوج از آمدن به دادگاه سر باز زند، پس حکم صادر و طلاق غیابی داده میشود. البته با معلوم کردن چگونگی گرفتن حق و حقوق زن که امکان دارد حساب زوج مسدود شود یا اموالش توقیف شود و یا یک چهارم حقوقش برای مهریه برداشته شود؛ حتی میتواند در صورت نیامدن و نپرداختن مهریه حکم جلبش صادر شود. اگر زمانی زوج به علت عدم سازش اقدام به دادن طلاق کند، یا به دلیل خیانت کردن زن با اثبات روابط نامشروع، یا عدم تمکین، یا بچه دار نشدن و یا بداخلاقی، توهین و فحاشی، میتواند به دادگاه رجوع کند و دادخواست طلاق دهد. اگر به هر دلیلی زن بعد از دو جلسه حاضر به حضور در دادگاه نباشد رای طلاق غیابی صادر و مراتب از طریق ابلاغیه به زن اطلاع داده میشود.
چقدر طول می کشد تا طلاق غیابی صادر شود؟
روند رسیدگی به این پرونده به چیزهای زیادی بستگی دارد اول اینکه امکان دسترسی به زوج وجود دارد یا نه جای مشخصی ندارد در این صورت اول با انتشار اسم وی در روزنامه اقدام به پیداکردن وی میشود که طول می کشد، در این صورت پرداخت یا بخشش مهریه هم توسط دادگاه بررسی میشود تا تصمیم گرفته شود، پس صدور طلاق غیابی زمان مشخصی ندارد و بستگی به موقعیت افراد دارد.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر طلاق از طرف زن به چه صورت است؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۷ دی ۱۳۹۹ در ۴:۴۴ ب٫ظ