توهین در ملا عام چه مجازاتی در پی دارد؟

۷
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
برای تحقق جرم توهین، توهین باید به فرد خاصی انجام شده باشد.
توهین در ملا عام

یکی از مراتب تجاوز به حقوق افراد، فحاشی و توهین به آن‌ها و سایر افراد وابسته به آن‌ها می‌باشد. در صورتی که رخ دادن این اتفاق تبعاتی برای فرد به همراه داشته باشد و برای فرد با انجام این عمل ضرر آبرویی یا ضررهایی بوجود آمده باشد؛ می‌توان آن را پیگیری کرد. توهین و تحقیر در حضور عموم می‌تواند آسیب‌ها و مسائل بیشتری را به همراه داشته باشد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی مجازات توهین در ملا عام می‌پردازیم.

مراتب به حساب آوردن عمل توهین چه مواردی است؟

  • قانون‌گذار تصویب کند که عناوین و الفاظی که به کار رفته است توهین بوده است.
  • عناوین و الفاظ به منظور توهین و با سوء‌نیت توسط یک فرد عاقل و بالغ مطرح شده باشد و شواهدی دال بر جنون مستی و یا سنین کودکی برای فرد وجود نداشته باشد.
  • نفس عمل توهین رخ داده باشد.

نحوه اثبات فحاشی و توهین در ملاعام چگونه است؟

فردی که مدعی است مورد توهین در ملا عام قرار گرفته است و از فرد یا افرادی در این مورد شکایت دارد؛ می‌بایست با دو نفر که شاهد بر رخ دادن این اتفاق هستند به دادسرا مراجعه کند. اگر این اتفاق در محیط اینترنتی و یا شبکه‌های مجازی رخ داده باشد فرد باید با دلایل عینی که قابلیت چاپ شدن دارند به داد سرا مراجعه کند. این موارد می‌تواند پرینت پیام ها و یا هر محتوای ارائه شده که دربردارنده محتوایی توهین آمیز درباره ی فرد مراجعه کننده است باشد.

توهین در ملا عام

مجازات توهین در ملا عام چیست؟

طبق ماده ۶۰۸ در قانون مجازات اسلامی که در باره ی فحاشی و احکام مربوط به آن آمده است: توهین به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پرداخت مبلغ پنجاه تا یک میلیون ریال است. توهین و فحاشی به افراد میتواند شامل حد قذف باشد. این مورد مشمول افرادی می‌شود که در عمل توهین‌آمیز به فرد مقابل عمل زنا و یا لواط را نسبت داده باشند. در این مورد لازم است چهار نفر عادل که شاهد بر این اتفاق بوده‌اند در برابر دادگاه شهادت بدهند و یا در موراد دیگر، خود فرد توهین کننده در چهار جلسه بر انجام این عمل اقرار کند. اگر تمامی موارد برای رسیدن به حد قذف تحقق پیدا کند فرد متهم به فحاشی به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر  توهین به کارمند دولت و مجازات آن را مطالعه کنید.

۷ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۹ دی ۱۳۹۹ در ۶:۳۶ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۴ دی ۱۳۹۹ در ۱۱:۵۹ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۰ آذر ۱۳۹۹ در ۷:۱۹ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۰ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۰ ق٫ظ

  5. ناشناس

    ۶ آذر ۱۳۹۹ در ۱:۳۶ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۵ آذر ۱۳۹۹ در ۳:۱۶ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۴ آذر ۱۳۹۹ در ۶:۳۴ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …